Ryan SchwartzScénář:
Ryan SchwartzKamera:
Martim VianHudba:
Tobias NorbergHrají:
Carter Jenkins, Michael Grant, Matt Shively, Shelley Hennig, Rachel DiPillo, Natalie Hall, Sonya Walger, Bailey Noble, Nick MariniVidea (1)
Girls are much sweeter. Thats bullshit and sexist. Anytime you make a generalization based on gender, thats sexist (symbol). A proto je to ošklivé slovíško jen pro ošklivky. Rozkopal bych jí držku hned, genderový pýče. Já nebo nějakej muslim v budoucnosti. Bailey Noble (Serena) ()
Obyčajne neobyčajná coming-of-age záležitosť postavená na slovách klasika, ktoré hovoria, že obdobie dospievania nie je o cieli, ale o ceste samotnej. Ceste, na ktorej sú však niektoré dni viac pamätné. Zvlášť také, ktoré človeka privedú na životnú križovatku. Na bod, kde niečo končí a niečo začína. Na bod, ktorý nás desí i ženie dopredu. Na bod, ktorý v nás otvára trinástu komnatu a v našich hlavách víri myšlienky na vyššom rýchlostnom stupni. A práve tieto myšlienky na konkrétnom míľniku života debutujúci Ryan Schwartz podáva skrz svojich osem postáv, reflektujúc pritom vzťahový a sociálny rozmer ľudskej prirodzenosti. Byť o päť rokov mladší, som z filmu Summer of 8 úplne namäkko. ()