Reklama

Reklama

Huang yan xi xi li

  • Čína 谎言西西里 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Joon Ho tvoří již několik let pár s designérkou Xiao You. Bydlí a pracují spolu v Šanghaji. On má sestru v Itálii, kam se za ní chce letecky vydat, údajně kvůli studiu. Jeho přítelkyni to ale naštve, ačkoli si sama moc nerozumí s jeho sestrou, že má letenku jen jednu. A následně ho proto vyhodí z bytu. Tato vyhrocená situace přispěje k jejich rozchodu, byť se při něm oba ani pořádně nerozloučí. Joon Ho je již v Itálii, ale najednou záhadně umírá a Xiao You se nemůže smířit s jeho smrtí. Byla totiž přesvědčená, že se k ní po nějaké době její bývalý přítel vrátí. Film krom dění v současnosti divákovi zprostředkovává počátek vztahu obou, jak a kdy se seznámili. Je tedy vyprávěn retrospektivně. A též si jeho sledováním lze uvědomit, jak těžké je se vyrovnat se ztrátou blízkého člověka. A co se všechno může stát, když je minulost stále příliš živá a ne a ne se vytratit z lidských vzpomínek. (PavelU)

(více)

Recenze (6)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Tak jo, mám za sebou jeden ryze čínský seriál, jeden ryze čínský film, mám splněno a tím končím. Čínština mě rozčiluje, a asi jsem přízemní člověk a velký ignorant, ale já při sledování necítila žádné emoce, snad jen netrpělivost, kdy už ta agonie skončí. Hlavní herečka mi byla protivná a ani miláček Lee Joon-gi tenhle podivný film nezachránil. V půlce jsem už v duchu skandovala vydrž Zuzi, hraje tam Lee, vydrž. Nenene, Čína není pro mě. Vůbec se nedivím, že tam Lee nechtěl hrát. Nejenom, že jsem se nudila, ale cítila jsem se při sledování strašně trapně. Takže slovy Číny: ššššššššš šš šššš š. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že se moje hodnocení nedá brát vážně, ale prostě jsem zase rozhozená. Tak nějak jako teď jsem se cítila naposled při sledování P.S. Miluji tě. I když tohle je úplně jiný film. A také jiný formát. Formát, v kterém si v Asii libují a určitě ho ještě mockrát použijí. Nicméně já ho mám ráda, takže i když jsem určité náznaky vnímala správně, přesto jsem se nenudila a prostě čekala, až na ně dojde řada. Mám tenhle typ filmů ráda, a i když jde spíš o smutný film, jsou v něm chvilky k pousmání. Naopak jsem nenašla příliš stop po patosu, takže ač téměř profesionální plačka, jsem jenom popotahovala. Ale to já skoro vždycky, když Joon-gi brečí. Film si užiju ještě minimálně dvakrát. Při překladu a následných korekturách. Tedy až se objeví externí titulky, kvalitnější video a já se dám do překladu. - přeloženo. :^) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutné, od začiatku je všetko dané, ale aj tak je film plný prekvapení a zvratov. Takéto filmy môžem, viem, že koniec dobrý nebude, aj tak vždy dúfam a plačem celý film. Tu to nebolo inak. Joon-ki Lee je veľmi dobrý herec, každú jednu emóciu som mu naplno verila, čo sa mi nestáva u všetkých filmov. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Ač se to snaží útočit na emoce, tak mě to nijak zvlášť nedostalo, přitom u podobných filmů běžně brečím jak malý. S čínskými filmy mám problém, že mívají často až nepříjemně vyumělkovaný styl, což je právě případ i tohoto kousku. Možná to pro někoho vypadá děsně hezky na kameru, ale ubírá to na nějaké lidskosti a uvěřitelnosti a co víc, zavání to až amatérsky televizní tvorbou pro ženy ve středním věku. Jednoduše kdyby to natočili Korejci, tak to určitě dopadne líp, což mi teda připomíná, že jsem podobný námět u nich už někdy viděl. Vyloženě nuda to však není a koukat se na to dá, nicméně za tu pitomou taneční scénu v jídelně bych nejradši ještě hvězdu shodil. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Film je emotivní = hodnotím emotivně 4**** Pořád kroutím hlavou nad JG, jeho podání emocí je bezkonkurenční... Vztah mezi jeho dívkou a ním je plný zvratů... při sledování se člověk vážně nenudí, dovolím si zmínit i perfektní kameru, záběry, číňané poslední dobou umí točit.... A jejich miminko - francouzský buldoček je strašně roztomilý...♥ +JG normální váha a naducané tváře, plné života, blaho pro moje oči! ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Priznávam bez mučenia, že som si to pozrela len kvôli Lee Joon-gimu. Čínštinu nedávam, občasná kórejčina (aj v záverečnej piesni) mi znela ako božská hudba... Bolo tam zopár pekných prekvapivých zvratov, ale celok ma nepresvedčil. ()

Reklama

Reklama