Reklama

Reklama

Paříž počká

  • USA Paris Can Wait (více)
Trailer 1

Anne se ve svém životě ocitla na křižovatce. Dlouhá léta je vdaná za úspěšného, ale nevšímavého filmového producenta. Obrat v jejím životě nastane, když se s obchodním partnerem svého manžela vydává autem z Cannes do Paříže. Plánovaná sedmihodinová jízda se mění v dvoudenní dobrodružství plné nečekaných odboček, dobrého jídla, vína, humoru a romantiky, které Anne dodá novou energii a radost ze života. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

mirkath1

všechny recenze uživatele

No-co na to říci-toho seladona bych už po té společné večeři kopla do zadku a dojela bych do Paříže vlakem. Nepřišel mi jako průvodce, ale blbec, co se vytahuje. Choval se k Anne jako k sedmileté a pořád shazoval Američany a vyzdvihoval Francouze. Žena po 20ti letém manželství se nechá oblbnout takovým šaškem? Tomu nevěřím, nejsme tak hloupé.Už po scéně. kdy bonzuje na manžela, bych mu vylila víno do xichtu a odešla třeba na stop. Nebudu hodnotit, protože jsem to vydržela sledovat jen 40minut a vzdala jsem to. Snímek zcela jistě pokračuje ve stejném duchu. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch milých nenápadných filmů, který se nedostane do širšího povědomí, protože se nejedná a) o přílišné drama, b) o komiks, c) o ztřeštěnou komedii. A je to škoda. Oba představitelé jsou úžasní - on snílkovský francouz milující jídlo a svádějící ženy, ona praktická američanka, snažící se co nejrychleji dostat z bodu a do bodu b. Na společné ceste se vzájemně obohatí... Kdo miluje jídlo, bude plesat nad servírovanými pokrmy, kdo miluje jemnou romantiku s náznaky flirtování a bez explicitních scén, bude spokojen... Jinými slovy je to milé, francouzské a... možná zapomenutelné, ale v danou chvíli člověka pohladí po duši. ()

Reklama

eileen 

všechny recenze uživatele

Proboha, co to bylo? Pustila jsem si to jako oddychovku po těžkém dni kvůli Baldwinovi a ten tam na začátku párkrát vzal telefon. Pak už se tam neobjevil, za to tam stále žvanil nějakej slizkej francouz a vypouštěl jedno moudro za druhým, pořád jsem čekala, co z toho vyleze a konec byl snad nejtrapnější. Naprosto ztracený čas, něco tak unylého jsem už dlouho neviděla. ()

Nyrahe 

všechny recenze uživatele

V očakávaní klasickej zápletky vyvrcholenia a rozuzlenia som film dopozerala do samotného konca, avšak, nič zo spomínaného som v ňom nepostrehla. Namiesto toho sa mi dostalo cestopisu o Francúzsku a výkladu o jeho najväčších gurmánskych pôžitkov. Celkovo však tento road movie pôsobí celkom milo, neurazí ani nenadchne avšak nedá mi nepodotknúť ako veľmi sa mi v ňom zapáčila Diane Lane. Samotný film bol však podľa môjho názoru slabý (alebo som len nepochopila hlavnú myšlienku?). Za mňa silnejšia 1*. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem čekala, kdy to bude komedie, a ono nic. Humor? Kde? Celkem nudná road movie, což bych ještě brala, ale rozčílil mě nesmyslný, nevyvážený kontrast mezi city ždímající srdcervoucí scénkou u sošky Panny Marie s Ježíškem na jedné straně (protože Panna Marie taky přišla o své "miminko"), a na straně druhé si ve špičkové restauraci s požitkem pochutnávají na mase "ještě neodstaveného jehněte či telete", takže co to je za pokrytectví? A abych nezapomněla na vysvětlování Anně přímo u stolu, že šneci se musí nejdřív nechat vyhladovět a pak se hází zaživa do vroucí vody.... Dobrou chuť! Rádoby silné emotivně vypjaté scénky (je jich tam minimum) jsou v naprosté nerovnováze s celkovým dějem, který neřeší nic víc, než jídlo, jídlo, jídlo, víno a trochu historie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla 12. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama