Reklama

Reklama

Ojuju aneb Čadit a kadit

(festivalový název)
  • Nigérie Ojuju

Obsahy(1)

V africké verzi příběhu o oživlých mrtvolách se nebude jen umírat a vstávat z mrtvých. Režisér svůj výlet do populárního hororového subžánru pojal jako groteskní portrét afrického slumu, kde drogy, sex a vyměšování tvoří středobody existence místních obyvatel. Tedy jen do doby, než znečištěná voda začne proměňovat členy zdejší komunity v lidožravé zombie. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (8)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Myslím, že první půlka filmu by se klidně dala pustit i na festivalu Jeden svět. Druhá půlka filmu by se pak naopak neměla pouštět vůbec nikde, jelikož je naprosto zbytečná, utahaná a nudná. Těším se na to, až za pár miliard let, až mimozemšťani objeví trosky naší civilzace a ve skladech Nigerijského filmového archivu objeví zbytky tohoto díla, ho sestříhají do podoby koukatelné pro průměrného obyvatele jakékoliv galaxie...ojajáj.. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] V žánru bezrozpočtovejch filmů to je solidní dílko, který místy oplývá humorem i slušnou atmosférou. Zombies jsou klasický pomalý mátohy, dokud se nepřiblíží přímo k vám, ale jak už to u takovývh filmů bývá, početní převaha nebo chvilka nepozornosti jim to dokáže bohatě vynahradit. Jen fakt nechápu nějaký totálně rozostřený záběry :) A informace, že slum, obehnanej zdí a ostnatým drátem, má jedinej vchod/východ je opravdu docela podstatná informace. Jo a ta ožužu jsou lidožravý příšerky, kterými rodiče straší nezbedná dítka. Zombíkům by prej obyvatelé slumu asi zombies neříkali. ()

Reklama

Bluesun 

všechny recenze uživatele

Plusy: Uvidíte sex po africku (fakt to je jiné, než na co jsme zvyklí); film je více o zombies než o přeživších hrdinech (dlouhé záběry na klátící se a slintající zombie, zombie se snaží vyrazit dveře a celé kino fandí, atd.); snahu zanést do zombie filmu i trochu lidského dramatu (bylo by to fajn, kdyby to nebylo postavené na improvizaci s mizernými herci); africký situační humor; Kdo chce vidět africkou zombárnu, užijte si to. Ostatním to moc nedoporučuju. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako End of the Wicked, který ostatně také šel v rámci Otrlého diváka, Ojuju trpí přílišnou roztahaností, která nebohého diváka ubíjí. Sestříhat to minimálně o třetinu by dopadu na diváka silně prospělo. Jinak je to dílo méně exotické, více poplatné tradičnímu západnímu zombie subžánru, od kterého se to až tak neliší. A pro jednou mě invence titulkářů festivalu poněkud iritovala, přece jen jsem měl neblahý pocit, že se zbytečně snaží o komičtější tón, než měli tvůrci v úmyslu. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Není na škodu, když si můžete dojít na záchod kdykoli a o nic nepřijdete...stejně tak je dobré vědět, že to klidně může skončit, na dějové lince se nic nezmění...a ta nigerijsko-černošská anglina mě pekelně bavila. ()

Reklama

Reklama