Reklama

Reklama

Zázračné pražské studánky

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014, 23 min

Režie:

Otomar Dvořák

Scénář:

Otomar Dvořák

Hrají:

Otomar Dvořák

Obsahy(1)

Málokdo tuší, že Praha kdysi patřila mezi lázeňská města a že tu dodnes vyvěrají léčivé minerální prameny. Navštívili jsme ty nejproslulejší, k nimž se vázaly prastaré mýty o kněžně Libuši, o ďáblovi a Panně Marii či sv. Vojtěchovi. Podíváme se, jak dnes vypadá Jezerka, Libušinka, Václavka, Vojtěška a Lysolajská studánka, zažijeme mnohá překvapení a samozřejmě také ochutnáme zázračnou vodu. (CS Film)

(více)

Recenze (3)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tento způsob dokumentu mi nevyhovuje. Připadá mi příliš plochý a povrchní. Otomar Dvořák umí zvolit vždy zajímavé téma, ale zpracováním ho zcela pohřbí. Zpořátku jsem se těšila na nové poznatky, na konci měla pocit, jako bych dlouho čekala ve frontě a nakonec utřela hubu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem s panem Dvořákem viděl pořad Noutonický hřbitov, špatně jsem jej odhadl na lovce duchů a senzací. Po tomhle filmu si myslím, že pan Dvořák je patriot a rád mapuje zaniklá místa. A jelikož to já rád také, sledoval jsem nyní mnohem bedlivěji pořad o studánkách v Praze (a že jich bylo a ještě je). O řadě z nich jsem vůbec netušil, a nvěděl jsem ani to, že ještě před100 lety byla Praha lázeňským městem, odkud si marie Terezie nechávala posílat léčivou vodu jkterou každé ráno pila. Malá Chuchle byla pro mně jako pro člověka z centra vždycky mimo dostřel, ale po tomhle dokumentu jsem se rozhodl, že některá z míst rozhodně stojí za výlet! Takže hodnotím kladně a i když je to opravdu hodně amatérské, svojí vypovídací hodnotu to má. Mně to alespoň u obrazovky udrželo celých 23 minut. * * * ()

Reklama

Reklama