Reklama

Reklama

Dokolakolem

(pořad)
  • angličtina Around and Around (festivalový název)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Filip, Tomáš a René se spolu přátelí už deset let. Filip a Tomáš jsou vozíčkáři. V roce 2013 zkusili vyrazit na čtyřkolkách, které občas vymění za vozíky, na motorce, na které jezdí René, dokola kolem Černého moře přes hory Velkého Kavkazu. Pak se zrodila myšlenka podniknout další cestu – k největšímu jezeru světa, Bajkalu.

„Myšlenka vznikla jednoho pozdního rána u lahvinky, když jsem si řekl, proč lidem neukázat strasti i slasti našeho cestování," přibližuje vznik projektu Filip Mergentál a doplňuje: „Díky kladnému ohlasu na náš amatérský sestřih z první velké cesty kolem Černého moře jsem nabyl přesvědčení, že se najde spousta lidí, kteří se rádi podívají na partičku kamarádů, kteří jsou trochu jiní."

Na cestě strávili „dacani", jak si tři přátelé říkají, celkem sedmdesát dní a projeli sedm zemí. Z této odvážné cesty vznikl originální cestovatelský seriál plný drsného humoru a vtipné nadsázky, který přinese ojedinělý pohled na život vozíčkářů a zároveň inovativní způsob zpracování cestovatelské show. „Jsem rád, že jsme tuto cestu podnikli. Člověk si uvědomí, v jakém přepychu a blahobytu žije, když se vrátí domů, může se v klidu umýt, najíst, vyspat, zajít si na záchod, vstát z postele a nemuset hodinu bojovat s tím, aby vylezl ze země na vozík," vzpomíná zpětně Filip Mergentál. (Česká televize)

(více)

Galerie (25)

Reklama

Reklama