Reklama

Reklama

Bratříček jelen

(festivalový název) (studentský film)
  • Slovensko Braček jelenček (více)
všechny plakáty
Z natáčení
Krátkometrážní
Slovensko, 2016, 12 min

Předloha:

Pavol Dobšinský (kniha)

Scénář:

Zuzana Žiaková

Obsahy(1)

Surrealisticky laděná pohádka o lásce a smrti. Snímek je inspirovaný lidovým příběhem o chlapci, který unikne krutému osudu tím, že se stane jelenem. Slovenská režisérka se svým filmem vrací k tradiční technologii loutkové animace a představuje nový pohled na lidový příběh. (Zlín Film Festival)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (2)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vizuálne aj dejovovo vypiplaný animák. Viac pre dospelých, ako pre deti, ale svojmu potenciálnemu potomkovi ho raz určite pustím. Podľa obsahu je to návrat k tradičnej bábkovej animácii, čo znie dosť retro, ale v súčasnej konkurencii tvorby animovanej katedry na VŠMU patrí tento film k technickej špičke a pôsobí moderne. Žiaková je dobrá žiačka. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Tento film vyniká vo všetkých ohľadoch medzi študentskými animovanými filmami. Už len samotné spracovanie - výborná stop-motion bábková animácia so skvelými postavami a prostredím. Spracovanie je u takmer všetkých študentských fimov zaujímavé, avšak toto sa mi páčilo najviac. Príbeh a spracovanie rozprávky Jelenček od Pavla Dobšinského je tiež veľmi pekné a hlavne emocionálne vydarené. Nie sú to len animované bábky, sú to živé postavy s pocitmi. Jeden z najlepších študentských animovaných filmov vytvorených na FILMOVEJ A TELEVÍZNEJ FAKULTE VŠMU. ()

Reklama

Galerie (61)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený kamerou Canon 5D Mark II a na animovanie sa použil software Dragonframe. 
    (LuiCJ)
  • Natočené na motívy rozprávky "Braček jelenček" od slovenského spisovateľa Pavla Dobšinského. (LuiCJ)

Reklama

Reklama