Reklama

Reklama

Die Plastikbedrohung

(TV film)
  • Německo Die Plastik-Bedrohung (více)
Německo, 2014, 44 min

Obsahy(1)

Kedysi tak vychvaľovaný a dnes všadeprítomný materiál sa stal celosvetovým prekliatím: Odpadky z plastových materiálov dnes zaberajú v oceánoch obrovské plochy - plasty neplávajú len na povrchu, ale usádzajú sa na dne morí, vrátane arktických oblastí. Ohrozené nie sú len zvieratá: mikro-plasty sa dostávajú aj do potravinového reťazca - a tak ohrozujú i človeka... (STV)

(více)

Recenze (3)

Amper01 

všechny recenze uživatele

...nejen plasty, ale i mikroplasty brázdí světová moře. A nutno podotknout - běžný člověk ani neví, že se na tom přímo každý den podílí prostým používáním třeba sprchového gelu... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky starý dokument, který nás ujišťuje v tom, že dnes již je tak půl hodiny po 12té. Ano, jsme vážně v prdeli a to díky sami sobě, své neskutečné demenci, lenosti, pohodlnosti a pokrytectví konzumního světa, jenž hledí pouze na výdělek za každou cenu, bez jakéhokoli ohledu na důsledky. Dnes a denně kupujeme odpadky, které nazýváme zbožím denní spotřeby a zaplavujeme s ním planetu. Plastová planeta je to, co nás nevyhnutelně čeká, po zhlédnutí tohoto dokumentu je více než jasné, že v budoucnu se budou prodávat předražené VIP potraviny, které 100% a zaručeně nebudou kontaminovány plastem. Ty ostatní budou pro ty ostatní, kteří budou na vlastní nebezpečí konzumovat a pít vodu, ve které prokazatelně budou mikroskopické kousíčky plastů, které se již staly součástí potravinového řetězce mikroorganismů a přenášejí se dál, ale žádný strach, jistě na to budeme na obalech výrobků řádně upozorněni, aby nemohl nikdo nikoho žalovat. Plast je dnes naprosto všude a zcela ve všem, v oblečení, kosmetice, drogerii a nakonec bude i v potravinách. Je to neskutečně paradoxní, kam nepředstavitelně dlouhá doba evoluce dospěla, každý o tom ví, ale vše v klidu toleruje, maximálně hodí na sociální síti smutného smajlíka k obrázku velryby, jež má místo žaludku skládku. Dokud nezačnou následkem požití plastů chcípat i lidé, tedy strůjci této plastové apokalypsy, nezmění se zhola nic, stále je dost a dost chutných mořských plodů a ryb v luxusních restauracích po celém světě, stále se můžeme s úsměvem tvářit, jak jsme vyspělí, šťastní a strašně civilizovaní...ne, nejsme, jsme ten nejnezodpovědnější živočišný druh na této planetě, který už přemýšlí o tom, že obsadí a zničí jinou planetu či obyvatelný měsíc ve vesmíru...nebuď součástí toho tupého stáda a mysli na své okolí a na to, co a kam vyhazuješ, jak žiješ! ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Je to tak, plasty sú všade a samozrejme aj v mori. V rôznych formách a nie su to len vtaky hynúce zamotaní do zvyškov sietí a tulene s krkom alebo plutvami v zovretí plastovej slučky. Mikroskopické zvyšky pod stotinu milimetra vznikajú aj praním polyesterového oblečenia alebo sú priamo v kozmetických výrobkoch na pleť. Dostávajú sa do tiel malých organizmov, potom väčších a možno ich máme na jedálníčku aj my. Riešením nie sú ani bioplasty, ktoré sa nerozkladajú tak, ako sa očakávalo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama