Reklama

Reklama

Die Plastikbedrohung

(TV film)
  • Německo Die Plastik-Bedrohung (více)
Německo, 2014, 44 min

Obsahy(1)

Kedysi tak vychvaľovaný a dnes všadeprítomný materiál sa stal celosvetovým prekliatím: Odpadky z plastových materiálov dnes zaberajú v oceánoch obrovské plochy - plasty neplávajú len na povrchu, ale usádzajú sa na dne morí, vrátane arktických oblastí. Ohrozené nie sú len zvieratá: mikro-plasty sa dostávajú aj do potravinového reťazca - a tak ohrozujú i človeka... (STV)

(více)

Recenze (3)

Amper01 

všechny recenze uživatele

...nejen plasty, ale i mikroplasty brázdí světová moře. A nutno podotknout - běžný člověk ani neví, že se na tom přímo každý den podílí prostým používáním třeba sprchového gelu... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Je to tak, plasty sú všade a samozrejme aj v mori. V rôznych formách a nie su to len vtaky hynúce zamotaní do zvyškov sietí a tulene s krkom alebo plutvami v zovretí plastovej slučky. Mikroskopické zvyšky pod stotinu milimetra vznikajú aj praním polyesterového oblečenia alebo sú priamo v kozmetických výrobkoch na pleť. Dostávajú sa do tiel malých organizmov, potom väčších a možno ich máme na jedálníčku aj my. Riešením nie sú ani bioplasty, ktoré sa nerozkladajú tak, ako sa očakávalo. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky starý dokument, který nás ujišťuje v tom, že dnes již je tak půl hodiny po 12té. Ano, jsme vážně v prdeli a to díky sami sobě, své neskutečné demenci, lenosti, pohodlnosti a pokrytectví konzumního světa, jenž hledí pouze na výdělek za každou cenu, bez jakéhokoli ohledu na důsledky. Dnes a denně kupujeme odpadky, které nazýváme zbožím denní spotřeby a zaplavujeme s ním planetu. Plastová planeta je to, co nás nevyhnutelně čeká, po zhlédnutí tohoto dokumentu je více než jasné, že v budoucnu se budou prodávat předražené VIP potraviny, které 100% a zaručeně nebudou kontaminovány plastem. Ty ostatní budou pro ty ostatní, kteří budou na vlastní nebezpečí konzumovat a pít vodu, ve které prokazatelně budou mikroskopické kousíčky plastů, které se již staly součástí potravinového řetězce mikroorganismů a přenášejí se dál, ale žádný strach, jistě na to budeme na obalech výrobků řádně upozorněni, aby nemohl nikdo nikoho žalovat. Plast je dnes naprosto všude a zcela ve všem, v oblečení, kosmetice, drogerii a nakonec bude i v potravinách. Je to neskutečně paradoxní, kam nepředstavitelně dlouhá doba evoluce dospěla, každý o tom ví, ale vše v klidu toleruje, maximálně hodí na sociální síti smutného smajlíka k obrázku velryby, jež má místo žaludku skládku. Dokud nezačnou následkem požití plastů chcípat i lidé, tedy strůjci této plastové apokalypsy, nezmění se zhola nic, stále je dost a dost chutných mořských plodů a ryb v luxusních restauracích po celém světě, stále se můžeme s úsměvem tvářit, jak jsme vyspělí, šťastní a strašně civilizovaní...ne, nejsme, jsme ten nejnezodpovědnější živočišný druh na této planetě, který už přemýšlí o tom, že obsadí a zničí jinou planetu či obyvatelný měsíc ve vesmíru...nebuď součástí toho tupého stáda a mysli na své okolí a na to, co a kam vyhazuješ, jak žiješ! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama