Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Suzukaze Aoba úspěšně odmaturovala na střední škole a vydává se do svého prvního zaměstnání. Aoba má obrovské štěstí, protože získala práci v grafickém oddělení vyvíjející počítačové hry. Aoba hry zbožňuje a její nadšení z nové práce je ještě větší, když zjistí, že se bude podílet na novém dílu své nejoblíbenější hry, a tak její nadřízenou bude její celoživotní vzor Yagami Kou. Velice rychle se však ukazuje, že práce na vývoji počítačových her není vždy jen zábavou, ale také neskutečnou dřinou. New Game!, jak již název napovídá, nás zavede do světa vývojářů počítačových her a ukáže nám jejich každodenní radosti i starosti. (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2016) (S01) 

O tom jak se tvoří počítačové hry (nebo třeba kreslí manga) jsem už pár anime viděl. Stejně tak jsem viděl anime o dívkách, kterým má být 20-30 let a všechny vypadají jako roztomilé lolitky. Takže co je v "Nové Hře!" vlastně nového a originálního? V podstatě nic a tak jsem se jenom v poklidu díval, jak skupinka roztomilých "děvčátek" s docela zajímavými charaktery vytváří novou hru, kamarádí se a občas vtipně a občas hloupě společně komunikují a zažívají běžné i originální pracovní situace. Takže taková hodně příjemná a občas vtipná záležitost kde je však jednou z hlavních věcí, co mě zaujala, jak věrně některé procesy a programy autoři vyobrazují. Výsledný dojem je u mě někde mezi dobrým a chvalitebným, ale nakonec se přikloním k lepšímu hodnocení... 6,8/10 ()

Season 2 (2017) (S02) 

Z počátku jsem nevěřil, že by mohla být druhá řada lepší než ta první a u úplně prvního dílu jsem měl skoro až dojem, jestli jen nesleduji nějaké OVA a pochyboval, zda se druhá série jen neponese v duchu rádoby obyčejných a třeba i náhodných příběhů z prostředí firmy tvořící nové hry s mě již známými hrdinkami. Postupně se ale ukázalo, že druhá série má opět svůj ucelený koncept i příběh a nakonec mě také přesvědčila o tom, že je o něco lepší jak série první. Podstatný podíl na tom mají obě nové postavy, které do týmu přicházejí, protože krásně kontrastují se stávajícími členkami a zároveň se díky tomu třeba i lépe ukazuje, kam se naše hlavní hrdinka posunula. Ty rozpory mezi dvojicemi Aoba x Momiji a Narumi x Nene ukazují zajímavé aspekty pracovních vztahů a přístupy k práci, kdy ale někdo jako já chápe obě dvě strany a nikdo vlastně není špatný. K tomu tohle anime člověka stále dokáže přesvědčit o zápalu všech zúčastněných a jejich lásce k tomu co dělají. To, že je to občas i docela vtipné a pořád velmi příjemné (protože spousta postav je vskutku roztomilá) platí pořád (tyto atributy měla i první série). Co se týká hudby, tak opening se mi líbil velmi, zbytek hudebních motivů už mě ale tak neoslovil. Další věc co mě zaujala víc než u první série byla i samotná hra, kterou děvčátka tvořila, tentokrát jsem měl místy i pocit, že bych si PECO chtěl zahrát. I závěr se povedl, byl emotivní, ale neměl jsem z toho až takový pocit přehnanosti, jako u některých jiných anime. Ve výsledku je tedy druhá série nové hry lepší a pokud bych to měl zkusit vystihnout jedním slovem, tak je prostě mnohem promyšlenější. 7,5/10 ()

Reklama

Reklama