Reklama

Reklama

Komu patří oceány?

(TV film)
  • Německo Monopoly of the Oceans (více)
Německo, 2016, 53 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak velký význam může mít maličký ostrůvek v moři? Jakým způsobem získávají státy nové území? Vydáme se do námořních oblastí Japonska, Velké Británie i Ameriky, abychom se seznámili s historickou i současnou situací jejich výsostných vod... (TV Prima)

Recenze (2)

oashi 

všechny recenze uživatele

Velmi poučné. Tak Francie že se stává druhou největší územní mocností, díky zabírání oceánského dna?! Zajímavé. Japoncům budiž přáno, s tím svým jedním ostrůvkem: Ať si kolem něj klidně zaberou kruv o poloměru 200 nmi (370 km), tedy plochu jako má celé jejich pevninské území na souši. Ale Čína už leze do výsostných vod okolních asi osmi zemí: Tak to prr! Že si Rusko nárokuje Severní moře až přes severní pól, to už jsem věděl: Také by měli brzdit. :-/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Existuje studie, že země, které měly v historii přístup k oceánům, jsou nyní bohatší a lépe vyvinuté. Někteří filosofové říkají, že kvůli vzrůstajícímu přelidnění planety nenápadně začíná válka o zdroje. Jídlo, voda, nerostné suroviny apod. Tento dokument ukazující územní expanzi zemí po kontinentálním šelfu to potvrzuje. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama