Reklama

Reklama

Srdce z oceli

  • Čína Bleeding Steel (více)
Trailer

Zvláštní policejní agent Lin Dong se těžce vzpamatovává ze zpackané akce, při které zemřela řada jeho kolegů, a ze smrti dcery, která podlehla leukemii. Pomoct mu má nový případ, při kterém se upne na dívku Nancy. Tu musí uchránit před biorobotickým padouchem, který touží po její léčivé krvi... Zvláštnímu policejnímu agentu, Lin Dongovi, umírá v nemocnici jeho malá dcerka Xixi. Lin k ní však nemůže dorazit, protože právě řeší zvláštní případ. Na rozkaz velení má převézt na vojenskou základnu doktora Jamese, muže, který dosud prováděl biochemické pokusy pro velkého dealera se zbraněmi. Linova policejní kolona je napadena zvláštní zločineckou skupinou, kterou vede biorobot Andre. Andreho vytvořil právě James. Lin v boji takřka podlehne, snad i proto, že se dozví, že malá Xixi zemřela. O třináct let později Lin vykonává podivné podřadné práce a snaží se dohlížet na mladou Číňanku Nancy. Tu se pokouší unést podivná žena v černém, která je neustále obklopena armádou do motocyklových kombinéz a helem oblečených tvorů. Pokusu o únos Nancy ještě předchází vražda spisovatele, který se právě proslavil svým novým románem „Srdce z oceli“. Spisovatele zavraždí právě žena v černém poté, co se v jeho apartmá utká s převlečeným Linem, který zde také pátrá po informaci, odkud vzal spisovatel námět pro svou knihu. Z apartmá nepozorovaně proklouzne mladík Leeson, který je pro Lina záhadou. Tento mladík se brzy začne točit i okolo Nancy, což Lina ještě více rozčiluje. Po vraždě spisovatele vyjde najevo, že Nancy chodila se svými psychickými problémy k místní čarodějnici, od které tento spisovatel koupil všechny zápisky a nahrávky, v nichž Nancy vzpomínala na mládí. Nancy zamíří do Sydney, kde se chce setkat s jakýmsi kouzelníkem. Přímo v opeře se ji však pokusí unést žena v černém a její doprovod. Tentokrát Lin společně s Leesonem dokážou únosu ještě zabránit. Lin dopraví omráčenou Nancy do svého domu, kde uvězní i tajemného Leesona. Ve chvíli, kdy není Lin v domě, Nancy z domu uteče. Začíná si vzpomínat, co se jí stalo, a zamíří do domu, kde kdysi žil Dr. James. Tam si uvědomí, že je vlastně Xixi a že přežila díky pokusům doktora Jamese s geneticky upravenou léčebnou krví, kterou má v sobě. Vzápětí je Nancy unesena ženou v černém. Lin v jednom z odjíždějících aut zahlédne unesenou Nancy, a únosce ve svém autě pronásleduje. Lin se pokusí Nancy zachránit. To se mu i přes pomoc Leesona, který se najednou objevil, nepodaří. Lin se svou bývalou policejní kolegyní, Susan, připraví malou lest na ženu v černém. Ta má totiž u sebe malý klíček od bezpečnostní schránky, který Nancy našla v domě Dr. Jamese... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz podla traileru to vyzeralo ako detsky digibordel v style Power Rangers a kvalita akcnych scen je na ich urovni. Kopa umelych scen a minimum niecoho skutocneho a nejakym spôsobom obdivuhodneho. Jackie sa v mierne predvedie len v jednej bitke so zenskou v ciernom a popritom si zablbne na streche divadla v Sidney. Ale ja tu je evidentne, ze bol Jackie isteny pomocnymi lanami. Napriek detinskemu ponatiu akcnych scen jak zo sucasnych komixov prekvapi, ze su dost krvave a dockame sa viacerych prestrelenych hlav. Takisto zapletka je na jednej strane jednoducha a trapna, ale je podana strasne vazne. Jackie ako policajt bojuje proti zaporakovi s nadprirodzenymi schopnostami a pomalovanym xichtom a ich boj sa natiahne na niekolko rokov. Nie je to megatrapna katastrofa ako Kung Fu Yoga ale len preplacana detinska chujovina akou bol Medallion. Necakal som od toho nic, takze nie som sklamany. Par veci ma aj potesilo. Pobavila ma scena v ktorej Show Lo nemotorne predvadza kung-fu. Vzdycky mam radost, ked vidim nejakeho herca z Heartbreak High. Tentokrat Drazica a rovno si zahral hlavneho zaporaka. Lenze s pomalovanym xichtom ho mozno ani nespoznate. Najviac som si ale uzival Tess Haubrich ako poskoka hlavneho zaporaka, ktora sa cely cas promenadovala v neskutocne sexy kozenom obleceni. Za to davam hore nielen palec. Vysledkom je dnes bohuzial uz standardna mizerna Chanovka urcena pre divakov, ktory Jackieho klasiky nepoznaju a tym padom im nevadi jak hlboko klesol. 3/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech slušný snímek, v celkovém pojetí neskutečný guláš komedie, dramatu, akce, sci-fi, romance a ... blbosti. Scénář tohoto filmu musel vymýšlet mladý ujeťák po pár vykouřených jointech a Jackie v něm musel číst nevím co, že to přijal. Ale abych to úplně nezatratil - není vůbec špatné se na Jackieho v důchodovém věku dívat, stále má slušné pohyby, ve vtipných scénách přímo kvete, v těch vážných už to ale je horší. Je velká škoda oněch sci-fi scén, ty jsou fakt tupé a hloupé, zbytek je taková ta tradiční čínská divočina. Ale jo, beru to jako hezké setkání s akční ikonou, která to ještě nezabalila. Hudba: Fei Peng PS: už dlouho jsem ani u céčkové produkce neviděl tak špatně udělané titulky, aby z nich nešlo nic přečíst. Tahle jakási variace na bondovské znělky se rozhodně nepovedla. ()

Reklama

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Grafika na PS2 ještě nikdy nebyla tak ryzí! Typicky asijská FPS s přehnaným HDRkem, které vám vypálí sítnici, se záporáky, kterým by se vysmál i Uwe Boll, kdyby náhodou zabloudil do hračkárny, a s čínským patosem natolik tupým a přehnaným, že jakékoliv pokusy o slzopudné momenty působí jak z parodie na libovolnou venezuelskou telenovelu. Ačkoliv se můžou čínské blockbustery, na rozdíl od ruských, pochlubit aspoň řemeslnou použitelností, pro běžného Nečíňana jsou naprosto nekoukatelné, jelikož si Číňani zakládají na tom, aby všechno bylo co možná nejextrémnější a za hranicí zdravého vkusu - od přebarvičkovaného vizuálu přes humor ve stylu osmdesátkových sitcomů a křečovitou snahu o dojení slz až po...ding ding ding...budovatelskou kampaň, která nám představí aspoň jednoho bílého rasistu a černocha, který nosí basketový dres, rappuje a jí kuřata. Těžko však vinit čínského diváka, protože právě on platí jachty všem Bayům a Dieselům, a právě u něj nachází tyhle reklamy nevkusu úrodnou půdu. Hlavní rozdíl je však v tom, že na západě umí vybalancovat infantilitu, epičnost a guilty pleasure potenciál, zatímco Beijingwood jede přes metodu “čím víc, tím líp” a ve výsledku je mimo domácí hřiště naprosto nepoužitelný. Je to podobně špatné jako Old Guard, jen z druhého konce spektra - v Old Guard není nic a tady je všechno a všechno je přinejmenším cringe. Jenže Old Guard šlo vnímat aspoň trochu seriózně, tohle je výlet downů ze světa Street Fightera do země lízátek...a není to zdaleka tak guilty pleasure jak to zní. A já vím, že to Jackieho prostě baví a Oscara za zásluhy už doma má, takže nemusí nikomu nic dokazovat, ale zvolit si pro derniéru takové infantilní rychlokvašky není to, co bych mu jako jeho fanoušek přál. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Speciálního policejního agenta Lina (Jackie Chan) zastihne nepříjemný telefonát od doktora, který mu sdělí, že zdravotní stav jeho dcery trpící leukémií se rapidně zhoršil. Lin se proto snaží dostat okamžitě do nemocnice, ale nedorazí tam, protože po dalším telefonockém hovoru ho nadřízený pověří transportem Dr. Jamese na vojenskou základnu... Velkou slabinou snímku je hodně špatný příběh. Akce spoléhá především na výbuchy a střelbu ze zbraní. Několik kontaktních soubojů Jackie ve filmu má, ale jsou bohužel krátké a ničím nepřekvapí. Hlavní záporák je nevýrazný a směšný. Andre (Callan Mulvey) a žena v černé / The Woman in Black (Tess Haubrich) mají kostýmy, které působí nepatřičně. Ve filmu zazní dvakrát jméno Jackie Chan. První zmínka se povedla, ale druhá byla dost samoúčelná. Jackie Chan byl jedním z výkonných producentů a jeho syn Jaycee Chan byl na nižším producentském postu jako co-executive producer. V závěrečných titulcích je použita znělka z Police Story (1985). Jackie by si měl vybírat další filmové projekty s větší rozvahou. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Nie nie Jackiemu takéto filmy nepasujú. On je majster kung-fu a nie sci-fi agent. Film sám o sebe nebol zlý začiatok nebol nič moc ale potom to nabralo trochu lepší smer a prišiel aj humor. Čo má prijemne prekvapilo boli efekty ktoré neboli vôbec zlé. Ale Jackie je už na take bohu žiaľ starý tak snáď už take niečo nenatočí a hlavne on sa do krvavou nehodí a miešať triler a komédiu to nie je najlepšie buď jedno alebo druhé a k tomu ešte sci-fi ako nemám nič proti ale nie je to môj štýl tak 65% prostredie Austrálie a naháňačky to zachránili no aj kung-fu a aj ten humor len toľko krvi mi v tom filme prekážalo k Jackiemu sa to nehodí. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (9)

  • Když se v 56. minutě filmu Lin Dong (Jackie Chan) baví ve sklepě s Leesonem (Show Lo), vezme Lin Dong do ruky zelenou pilulku. Tuto si následně osobitým způsobem vhodí z ruky do úst. Jedná se o odkaz na sérii filmů Božská relikvie, kde si Jackie Chan stejným způsobem do úst vhazoval žvýkačky. (the_anubis)
  • Ve filmu zazní dvakrát jméno hlavního představitele Jackieho Chana. Poprvé se Leeson (Show Lo) postaví partě, která si dovoluje na dívku. Jeho nepřesvědčivý výkon ocení jeden ze členů slovy: „Kdo si myslíš, že jsi? Jackie Chan?!“ Podruhé Leeson říká ruskému mafiánovi, že bude mít večeři s Jackie Chanem. (Rominator)
  • Pri automobilovej naháňačke si môžte všimnúť, že poškodenie auta Lin Donga (Jackie Chan) sa v niektorých záberoch líši. Najviditeľnejšie je to na prednej poznávacej značke a spätných zrkadlách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama