Reklama

Reklama

Eddie Murphy Delirious

(pořad)
všechny plakáty
USA, 1983, 69 min

Režie:

Bruce Gowers

Scénář:

Eddie Murphy

Účinkují:

Eddie Murphy

Recenze (16)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je hlavně výborný imitátor - jeho předvedení slepce Stevieho Wondera, Michaela Jacksona, Elvise, je geniální. Pálí sprosté urážky všemi směry a nebere ohled. Jeho komika je sice přímočará, ale s úsměvem na rtech si to obhájí. Je hravý, je vtipný a probírá hlavně společenské tabu! Je k nezastavení a poráží ho jen docházející čas domluvené délky vystoupení. ()

victim42 

všechny recenze uživatele

19. nejrozporuplnější film na ČSFD? To si snad Delirious ani nezaslouží... Stand up komedie se přizpůsobuje času a nárokům diváka a Eddie byl prostě nejlepší ve své době. Dneska se diváci raději nechávají zesměšňovat a sami se smějí předstíranému nezájmu nebo neschopnosti pamatovat si text. Eddieho výkon mi přijde mnohem profesionálnější. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Samoúčelné vulgární vyjadřování moc rád nemám, ale Eddie zahájil ultra-super vtipnou smršť, kdy hláška střídá hlášku a pravě vulgarita tomu dodává šmrnc navíc. S přehledem se mu podaří rozesmát i toho největšího suchara a konkrétně ve mě probudil touhu po dalších vtipech o zmrzlině, matce ala Clint Eastwood nebo sourozeneckém prdění ve vaně. K tomu všemu Eddie předvedl senzační imitaci několika známých osobností. To se prostě musí vidět! Možná bych dopředu upozornil, že Eddieho vystoupení není možné brát vážně, protože pak se občas najdou tací, kteří se mohou cítit morálně pohoršení, a úplně zbytečně hned fláknou s chudákem Eddiem rovnou do odpadu.... ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele

Blast from the past, jak se tak říká!:)) Jo, dvaadvacetiletý Eddie Murphy tu předvádí drtivou komediální smršť, kterou ale citlivější jedinci nemusí rozdýchat. V roce 2019 jsem ještě před začátkem současné neo-apokalypsy stihnul v Praze vidět naživo Rickyho Gervaise. Jeho stand-up byl brutální, vtipy mířily do všech směrů, bez ohledu na to, koho sejmou. Až to nějaká ženská přestala zvládat a chtěla si to s ním jít vyříkat přímo na pódium. Museli jí vyvést ze sálu, její křik byl za dveřmi slyšet ještě dlouho. Nutno podotknout, že ta… nepříliš osvícená osoba tím pokazila zážitek všem, včetně Gervaise, který se od té doby často díval na hodinky a zdál se být solidně vykolejený. Prostá duše jako já si kladla otázku: To nevěděla, na co jde? Že Gervaisovi není nic svaté? No, milí čtenáři, a úplně to samé platí i pro Murphyho!:)) S jakoukoliv korektností tady věru nepochodíte. Drsné fóry o gayích, AIDS (v době, kdy byl v Americe naprostým postrachem), mlácení žen, smrti vlastní mámy („Taky vás máma někdy naštvala a pak jste se večer v posteli modlili za to, aby jí srazil náklaďák?“), to tvoří významnou část programu. Ale současně tam je spoustu řekl bych až milých historek o dětství. O tom, jak máma byla Clintem Eastwoodem rodiny, o bráchovi a jeho šíleném fekálním humoru, o čekání na zmrzlinářský vůz, atd. atd. A samozřejmě dojde i na sex, ženy, bělochy a černochy. Murphy taky skvěle paroduje různé slavné osobnosti a všechno to podává s okouzlující drzostí. Je jako váš spolužák ze základky, třídní klaun, který 99 % času vytáčel svými fórky učitelky k nepříčetnosti, zatímco vy jste se lámali smíchy. A pak nasadil úsměv andílka a ony mu chtěly věřit, že se polepší… Nepolepší a je to dobře! Tenhle spratek s nevymáchanou pusou je zrovna na cestě k obrovské slávě, ví o tom, užívá si to, a pokud vám jeho styl sedne, budete si to užívat s ním. Hodnocení: 9/10 //// Další recenze a zajímavosti ze světa popkultury čtěte na Instagramu, profil instageek_cz, díky!:) ()

AIMFREEMAN 

všechny recenze uživatele

matro místy neaktuální, marfy místy na můj vkus příliš sebeadorující, ale podstatný části majstrštyky ke kterejm se rád vrátim. jsem rád že jsem nejdřív viděl komplet stand-upy george carlina, louieho c. k. billa burra a další. tohle jsou kořeny, který teď rád objevuju, ale když jsem na delirious před pár lety narazil poprvé, tak mě to nezaujalo. holt ty negři sou na mě trochu moc uječený a je jim hůř rozumět.) + člk musí trochu chápat z jakýho prostředí ty lidi přicházej a naladit se na to. je to přece jen trochu jiná kultura. ()

Zajímavosti (3)

  • Slovo "fuck" bylo použito 230 krát. (Poker_Face)

Reklama

Reklama