Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 637)

plakát

Metzitzim (1973) 

Hledal jsem film a našel zcela jiný. Čistě izraelský film s prvky komedie. Technická stránka je jako studentské filmové cvičení na tátovu kameru. Šílená kvalita zvuku, ale snímek je příjemný. Trochu připomíná stylem film Buzíci (1974). Dva kámoši na okraji společnosti. Všude neskutečný bordel a vedro, všichni upocení a ukecaní. Pomalu v každém slově je písmeno ch. Herci jsou oblečení v tom samém. Děj je jednoduchý, veselé postavy, voyeři, prostitutky - prostě pohodové rodinné společenství. Uri Zohar hraje postavu Gutte (nemáte v obsazení, je to hlavní postava i samotný režisér).

plakát

In a Violent Nature (2024) 

U tohoto hororu jsem litoval, že jsem si film pustil. Šlo mi to pod kůži. Typický západní slasher z 80. let je rychlý, gore, detektivní a někdy vtipný. Tady sledujeme vraha neustále, nikam nespěchá, vraždy pomalé, zvrácené, nepříjemné, málo střihů, bez emocí, bez hudby. Anonymita, les, strach a konec stále bez jistoty. Takový typ filmu jsem ještě neviděl a už nechci vidět. Poznámka: jóga je smrtelná.

plakát

Vzpoura strojů (1986) 

80. léta, jedna benzínová pumpa, vzpoura strojů a mnoho lidí, kteří umřou pod jejich koly. Je to americké, patetické, velkohubé a plné neuvěřitelných dialogů, které asi měly znít stylově. Opuchlý Estevez v hlavní roli, drsná minulost a stopařka, co se hned zamiluje. Přesto je film zábavný, nekompromisní ve scénách při zabíjení a krvavý. Všechny stroje zabíjí, myslí a vidí. Sice nemají jak, ale to nevadí. Králem je automat na plechovky. A když dojdou nápady a síla, je na řadě jediný lék... zbraně, hodně zbraní. Zbraň dodá jistotu, přebije samotu. Bazuka je také standardní výbavou. Mérica, fuck yeah. Velká sranda. Reagan by byl hrdý na ty malé velké Američany.

plakát

Zabiják (2023) 

Vnitřní vše vysvětlující hlas. Pravidla, jasné postupy, souhra natrénovaných dovedností. Stát se ale může cokoliv. Perfektní minimalismus vyprávění, hudební doprovod, civilnost. Realistické a logické natolik, že zamrzel nevýrazný konec bez velkého finále. Takový ale náš vypravěč je, hlavně nevyčnívat...

plakát

Mužská záležitost (1981) 

Nenápadný sportovní film, který pod povrchem bublá. Křehké mužské přátelství, které se mění na psychologickou honičku. Souboj logiky, paměti, pochyb. Na konci výborná scéna stíhání na kole jako metafora vyšetřování. Brasseur živelný a Trintignant matematicky chladný. Výtečný český dabing s panem Mrkvičkou a panem Cupákem.

plakát

Muka neviňátek (1972) 

2 zapamatovatelné scény - svádění kluka a lynčování na hřbitově.

plakát

Den díkůvzdání (2023) 

Náctiletí a vyvražďovací atmosféra, jak z Vřískotu a Final destination. Sem tam to překvapilo, nelogické věci, nechutné gore scény a slabší konec. Takový retro návrat okolo roku 2000 a těchto typů filmů.

plakát

Nerovná jízda (2018) 

Několik kluků z jedné skate party, kteří vyrůstali v nekompletních rodinách, v domácím násilí a snaží se vyrovnat se se svou minulostí i uplatněním v životě. Ze začátku je vše úsměvné, ale postupně se začnou odkrývat nepříjemné detaily. Zároveň vidíme vývoj postav a vzlety i pády. Ke konci jsem byl dosti naměkko, protože život se valí dál, jako kolečka na prkně...

plakát

Válka policajtů (2024) 

Alexander Bárta, jako Miki, je tahounem během celého filmu. Archetyp věčně ožralého ale férového policajta, který nejde na ruku SK mafii. Chlapské rozhovory, uvěřitelná akce, prolezlost úplatky, umolousané devadesátky, pěkná hudba a krásná Anežka Petrová. Příjemné překvapení ze Slovenska v rámci gangsterských filmů.