Reklama

Reklama

Anna Veliká

(TV film)
  • Rusko Anna Netrebko - And then I Appear (více)

Obsahy(1)

Portrét Anny Netrebko, jedné z nejslavnějších operních hvězd současnosti. Fenomenální sopranistka se v něm představí v ukázkách z vystoupení na předních světových scénách a zároveň nechává diváky nahlédnout do svého soukromí... „Anna je podle mého názoru hodně blízko Callasové", řekl Plácido Domingo. Je to jediná operní zpěvačka v historii Metropolitní opery,která otevírala sezónu třikrát po sobě. Američtí novináři jí dali přízvisko: „Trimadonna". Dirigent V.Gergijev: „Dokáže na scéně metat salta, skákat a běhat. Když je třeba, dokáže všechno". Basbarytonista Chvorostovskij: „jak říkají Italové, je'un animale', živočišná. Je jako oheň, na scéně žije. A přitom je to její přirozenost, stejně se chová i v soukromí. Ale to, co dokáže na scéně, to je opravdu dar od Boha!". Anna Netrebko: Převzala jsem od Američanů jejich radost ze života, kterou můžete všude vidět. Ke všemu mají pozitivní přístup. I kdyby nebylo všechno růžové, jsou pořád pozitivní. Přijela jsem z Ruska, z Petrohradu, kde se nikdo neusmívá. Kde není zvykem říkat: 'Mám se dobře'. Domingo: „Viděl a slyšel jsem ji v Lucii z Lamermooru, v Traviatě. Také v Nápoji Lásky a Růžovém kavalírovi. Má fantastický repertoár a její hlas je čím dál dramatičtější." (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný dokument, který mě - coby bezmezného zpěvaččina obdivovatele - naprosto nadchnul a na 50 minut dokonale přikoval k televizní obrazovce. Člověk zde dostane výjimečnou možnost nahlédnout do jejího života a udělat si lepší představu o tom, jaký je Anna Netrebko vlastně člověk - v dokumentu působí neobyčejně skromně, střízlivě a věcně (přitom je v ní tolik temperamentu!), a celkově si ji nejde nezamilovat - například když líčí příhodu, jak udělala na scéně hvězdu a všichni v sále viděli její zelené kalhotky, nebo když pro změnu zvážní a mluví o předčasné smrti své matky na rakovinu. Velmi hezky ve filmu mluví i o svých přátelích, o svém celosvětovém úspěchu (z dokumentu si podle mě člověk ani zdaleka nemá šanci uvědomit, jak moc velká hvězda to v současnosti je), a mimo jiné oplývá i smyslem pro humor, když například žertuje, že si sice koupila 100 m2 apartmán na Manhattanu za 20 milionu dolarů, ale vydělávat na něj bude nejspíš do smrti, jelikož si ho samozřejmě pořídila na hypotéku. Jaká výjimečná žena, jaký extraordinérní talent, jaký mimořádný život, který je žit ne na 100, ale minimálně na 150 %! Pokud jsem tuto ženy kdy platonicky zbožňoval pro její nadpozemský zpěv a slovanskou krásu, po zhlédnutí tohoto dokumentu - při němž mi několikrát spontánně vyhrkly slzy štěstí - se to jen umocnilo - ona je zde tak nádherná a úžasná, až to prostě není možné. Není! ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Něco jsem se dověděla, asi bych uvítala víc z její rodiny a místa kde trávila dětství, nicméně musím uznat, že toho bylo vyrovnaně. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama