Reklama

Reklama

Path Beyond Thought, The

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument režiséra (i žiaka) Binha Danga vo veľmi stručnom, cca 1 min. dlhom úvode oboznamuje, kto je Steven Seagal. Ostávajúca časť sa však nevenuje jeho hviezdnej filmovej kariére, ale jeho dlhoročnej ceste komunitou bojovníkov AIKIDO, spočiatku ako žiaka veľkých majstrov v Ázii, neskôr aj ako starostlivého pedagóga pri jeho šírení. (Addams-SK)

(více)

Recenze (10)

Lateef 

všechny recenze uživatele

"On je jako blesk!" Tato věta zazní v úvodu tohoto dokumentu, já ale po jeho shlédnutí nemůžu souhlasit, protože... Steven Seagal je rychlejší! Kdo neviděl, neuvěří. Takovou jistotu, splynutí s protivníkem a obrovskou převahu ducha, kterou zde Seagal předvádí, není možno komentovat jinými slovy než naprosto uchvacující. On je úplně jinde, daleko před vámi, ví, kam se pohnete a co uděláte v další vteřině. Než se stihnete otočit, on už stojí za vámi, když na něj zaútočíte, cíl nikdy nezasáhnete, jenom zapletete nohama v několika harmonických kruzích a může vám být ohlášena příští zastávka: Na tvrdé podlaze. Seagalovy paže vystřelují jako smrtící harpuny a jeho cit pro rovnováhu, manipulace s protivníkovou energií a celková tělesná síla jsou neuvěřitelné. Dokument rámují názory několika vysoce postavených aikidistů na Seagalovu osobnost a stěžejními prvky jsou ukázky desítek technik během nejrůznějších workshopů či prezentací. Pro diváka nezasvěceného do bojových sportů může být dokument (ač pouze 55 minutový) stereotypní a časem nudný. Závěrečná pětiminutovka, během které je za zvuků dunivé hudby (stejná se objevuje i v Under Siege) představeno Seagal´s Best of, otevře hubu i kamenné soše... Z hlediska bojových umění byl Steven Seagal unikátní individualitou... ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Najlepší dokument aký som kedy videl. Je vidno že seagal ovláda všetko čo vo filmoch robí a nakopal by aj Jackie Chana keby chcel (samozrejme som o tom nikdy nepochyboval) Jackie je len komediant a kaskader a ma 4. dan s karate. Zatial co seagal ma 7 dan. s aikida 3 dan. s kung fu 6 dan. s kenda a 4 dan. so Shito Ryu Karate. Je to najväčší znalec bojových umení na svete. Dokument si môžte pozriet na Youtube. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nehledě na filmový propad Stevena v posledních mnoha letech, tento dokument je něco neuvěřitelného!!! Steven je zde zachycen v mnoha obdobích svého života v různých školách, seminářích, předváděčkách a prezentuje naprostý vrchol mistrovství svých bojových umění, zejména však aikida. Paradoxem je, že je zde zachycen na seminářích i v oněch pozdějších letech, kde má svoje pověstné banděro, které se snaží krýt nějakou tou slušivou barevnou kutnou ... ovšem protivníci po jeho hmatech létají vzduchem jak hadroví panáci a Seagal je jak vidno evidentně stále v naprosto špičkové formě. A to vše, co zde předvádí, samozřejmě vez jedinného střihu, protože je to realita... Proto je mi ještě o to větší záhadou, proč tedy posledních deset let natáčí ve filmech trapné souboje plné střihů, kdy ani není vidět, co se vlastně děje a kdo kam koho mlátí ... Jako herec Seagal vyloženě propadl, jako mistr bojových umění je ale rozhodně jedním z nejlepších bojovníků posledních padesáti let a tento snímek to směle dokazuje. Myslím, že existují jen čtyři opravdoví mistři bojových umění, kteří se kdy ve filmu objevili a přitom by namlátili i bandě chlapů ... Bruce Lee, Chuck Norris, Tony Jaa a Steven Seagal ... ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Všichni, kdo kritizujou Seagala jako tlusťocha, co se NEUMÍ bít, by tohle měli vidět.(Seagal teď tlustej je, o tom není sporu, ale že by zapomněl aikido a další styly, které ovládá na velmi vysoké úrovni, to asi těžko). Po řemeslné stránce dokument bez chyby, obsah jedním slovem úchvatný. Škoda, že tento Stevenův obrovský potenciál je špatnými a ještě horšími režiséry příliš málo využíván a mistr tak upadá v očích svých fanoušků stále hlouběji do filmové ostudnosti, přestože umí kurevsky dobře a takovou hanbu jistě nemá zapotřebí. ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl exkluzivně prodáván jen přes stránky Stevena Seagala a to jen na VHS médiích. (ČSFD)

Reklama

Reklama