Reklama

Reklama

Úžasná Albánie

(TV film)
  • Německo Zauberhaftes Albanien (více)
Německo, 2016, 2x43 min

Obsahy(1)

Poznejte Albánii - chudou zemi bohatou na hory a rozmanitost krajiny, zemi srdečných lidí a středomořského životního stylu, která byla po desetiletí naprosto izolovaná od okolního světa... Kvůli dávným předsudkům a tisíckrát omílaným hrůzostrašným příběhům o zastaralých zákonech a zvycích je Albánie bílým místem na mapě jihovýchodní Evropy. Země, kterou otřáslo několik válek a která trpěla desetiletí odříznutá a izolovaná od okolního světa, je domovem přívětivých lidí a bohatou zásobárnou přírodních pokladů. Na každého návštěvníka Albánie čekají překrásná jezera, čisté pláže a nádherná pohoří. Úžasná Albánie představuje neznámá místa a neokoukané tradice, bohatou kulturu a temperamentní obyvatelstvo. Skutečnost je předsudkům na hony vzdálená. Albánie je chudá, ale zároveň bohatá. Má panenskou přírodu, dech beroucí krajinu, různorodou flóru i faunu. Po temných desetiletích komunistické nadvlády, kdy bylo zakázáno praktikovat jakékoli náboženství, je to navíc země, ve které se dnes křesťanům a muslimům společně dobře žije. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Krajina působí rozpálená, skalnatá , ale není to úplná poušť. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14867204708-uzasna-albanie/223382575140001/ ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Země, která je nádherná, ale současně hodně rozporuplná. Lidé jsou srdeční, ale oproti nim stojí "albánská mafie". Na jedné straně radost ze svržení Hodžova režimu, ale na druhé straně rozpaky z toho, že se téměř nic nezměnilo. Bohatá a moderní města  a oproti nim chudý venkov a osamocené horské usedlosti s dosud fungujícím systémem krevní msty. Dokument, který tohle všechno ukazuje. Který neukazuje pouze tu pozlátkovou tvář pro turisty, ale i syrovou realitu. Tedy to, co od dokumentu očekávám. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama