Reklama

Reklama

Le Diable noir

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy / Horor
Francie, 1905, 4 min

Obsahy(1)

V jednom hotelovém pokoji se zabydlel ďáblík. Nyní se má v pokoji ubytovat nový návštěvník a to se ďáblíkovi nelíbí. Návštěvníkovi tudíž připravuje všemožné peripetie pomocí přemisťování nábytku. Vše nakonec přeroste v zuřivý boj... (Stegr)

Recenze (38)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Né, že by technická stránka věci nebyla výtečná, hrátky se střihem jsou slušné a jakýsi čerstoďáblík, co nebohému hotelovému hosty vyvádí různé piškuntálie a alotria svou práci zvládá slušně, jenže variace na totéž jsem už z téhle éry viděl několikrát a většinou to bylo o něco zákeřnější a propracovanější. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Zlo nakonec vždycky vyhraje, aneb takhle by mělo znít poučení pro děti z tohoto kratičkého, ale furiozního filmu. Musím říci, že Melies stále nápadově kraluje. Tak krásného čertíka bertíka jenom neuvidíte. Je to tvrdá komedie. Stop trik používaný naplno, jako by se nechumelilo. Čertík skočí do zásuvky a v půli skoku naprosto zmizí. Největší sranda byla když pan hotelový návštěvník padal z výšky a pořádně se rozkutálel p pokoji. Choreografie, to je silná stránka těchto prvních režírovaných filmů. Opět klobouk dolů. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Teď už tak trošku chápu proč se vedou spory o tom jestli se Chomón se svým La maison ensorcelée(1908) neinspirovalo právě tady. Ale mě je to popravdě fu(c)k. Pokud bych měl tyhle dva počiny porovnávat tak trikově je určitě bohatší Chomónův La maison ensorcelée. Tím však nehaním práci Georgese Mélièse. Už jsem měl tu čest vidět od něho Le Manoir du diable(1896), kterýmu jsem dal 5 hvězd. Jde o krátkometrážní počin jenž lze považovat za historicky první filmový horor všech dob. Tímle si u mě Méliès vysloužil 4 hvězdy. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Pěkná triková hříčka z Meliesovy dílny - ďáblík v hotelovém pokoji přemisťuje (pomocí stop tricku, který je tu ale narozdíl třeba od Cesty na měsíc doveden k dkonalosti) zákazníku (hraje sám Mélies) nábytek, nakonec mu zapálí postel a pokojské ho za to vyvedou z hotelu. Milá čtyřminutová scénka, jeden z lepších filmů z Meliesovy dílny. Dal bych čtyři hvězdy, ale dávám pátou za geniální sekvenci "židle útočí" a bravurní hudbu :)) http://www.youtube.com/watch?v=wbJ01n5uoxc ()

Reklama

Reklama