Reklama

Reklama

La Fée Carabosse ou le poignard fatal

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1906, 13 min

Obsahy(1)

Zlá čarodějnice ukáže princi ve zrcadle krásnou princeznu. Princ se pro ní okamžitě vydá přes hřbitov, plný duchů a bojuje s mnoha příšerami. Vydatně mu pomáhají čarovné mocnosti dobra. Čarodějnice koštěti prince pronásleduje. Princ vnikne do zámku, osvobodí princeznu a prchá před čarodějnicí. Ta bídně hyne pádem do propasti. (Brejlil)

(více)

Recenze (5)

Véča 

všechny recenze uživatele

Další z kouzelných příběhů kouzelníka Meliese připomíná klasické pohádkové téma-krásný princ zachraňuje princeznu, pomůže mu při tom ježibaba,která ho po zbytek filmu pronásleduje.Jako v Modrovousovi byl nezvykle velký klíč,tady zase musel být zvětšen čtyřlístek,aby při Meliésově stylu natáčení byl vůbec vidět.Děj působí tak jako by dnešní pohádku průměrné délky zkrátily na nějakých deset minut.A ke všemu je vše tak fantasticky naivně zpracované-zlatým hřebem pro mě byla čarodějnice letící na koštěti- s dávkou fantazie a hravosti,jaká se dnes už žádného filmaře jen tak nenajde. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice není zlá, pouze se zcela poprávu naštvala, neboť ji princ při transakci se čtyřlístkem pěkně podvedl (a celkem ubohá je jeho obhajoba, že čarodějnice přeci sama říkala, že za ten kouzelný předmět chce hodně prachů). Co se týče kvality, film vyvrcholí scénou s duchy na hřbitově. Bohužel, to, co se zde vyskytne poté, mě moc nadšením nenaplní. Tvorové jak ze strašidelného lesa ze Smoljakova Trháku, a to včetně onoho svíjejícího se hada. Velkým kladem filmu jsou tradičně skvěle namalované kulisy. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Intrigy, láska, hrdinstvo, smrť a nejaká tá divná morálka. Podarená rozprávka a ďalší ideálny večerníček od Meliésa. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Slovy pana Kaplana "špíčkový" velkofilm z počátku kinematografie. Méliès byl bezpochyby nadán značnou obrazotvorností a mimořádným nadáním pro možnosti filmu. Skuteční průhlední duchové, nebezpečný bazilišek, princezna, která se objeví ve zrcadle, skoro surrealistické kulisy a nakonec ohnivý meč. Jedno překvapení střídá v rychlém sledu druhé. To vše ručně kolorováno. ()

Reklama

Reklama