Reklama

Reklama

Vlakem napříč Austrálií

(seriál)
  • Austrálie Making Tracks
Austrálie, 2015, 3x47 min

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s tvůrci vlakem napříč Austrálií. Z Brisbane na tropický sever či ze Sydney k pobřeží Indického oceánu... Vydejte se Vlakem napříč Austrálií ve stejnojmenném seriálu a železnice vás odmění nejdivočejší přírodní scenérií. Australská železnice vede širokými dálavami, stala se průkopníkem pokroku i symbolem dějin a je spjatá s životy svérázných osobností. Cesta Vlakem napříč Austrálií vede po trasách Indian Pacific, Sunlander a Ghan od severu k jihu, východu k západu a podél tropického pobřeží Queenslandu. Tyto tři velmi odlišné trasy se staly dějištěm tří různých příběhů. Každý je okořeněný zajímavostmi z místní historie, nabízí možnost nahlédnout do bouřlivé minulosti stavby železnice a přímo před očima odhaluje nespoutané půvaby australského vnitrozemí. Speciální letecké záběry a intimní portréty spolehlivě zachycují veškerý šarm nejúžasnějších cest Vlakem napříč Austrálií. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Rochester 

všechny recenze uživatele

Zajímavý cestopisný dokument s možností vidět místa v Austrálii jinak méně nám známá. A dojata jsem byla přístupem personálu vlaku, který zde převyprávím! Tři dny a dvě noci z Adelaide do Darwinu v jednom z největších vlaků na světě: The Ghan - jela nevidomá paní se svým vodícím pejskem. A historický mega vlak pravidelně zastavoval, aby si ten přítel člověka nahrazující lidské oči - mohl udělat svou "potřebu". Mé díky, ti co pejsky mají pochopí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jak by si s australskými linkami poradili kluci a holky z ČD. Nabrat dva dny na trase Praha - Ostrava už umí skoro každý mašinfíra, přejet Austrálii napříč a nemuset v půlce měnit kalendář by byla určitě správná výzva pro firemní růst. Líbí se mi pestrost dílů, akorát bych je trošku sestřihnul. ()

Reklama

Reklama