Reklama

Reklama

Život a doba královny Alžběty II.

  • Velká Británie The Majestic Life of Queen Elizabeth II (více)
Velká Británie, 2013, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejdéle vládnoucí britská panovnice od dětství po současnost. O Alžbětě II. toho bylo řečeno a natočeno tolik, že by se každý další dokument mohl zdát zbytečným. Opak je ale pravdou. Archivních materiálů všeho druhu – fotografií, zapomenutých amatérských záběrů či zvukových záznamů je po celém světě stále dost a stačí trpělivost a nápaditost, aby spatřil světlo světa film, který nám poskytne jiný úhel pohledu, než na jaký jsme zvyklí. Přesně to se podařilo i tvůrcům dnešního dokumentu, který si svou stavbou v ničem nezadá s hraným příběhem, přestože inscenovaný v něm není ani jeden záběr. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

"V Britské společnosti nad prostým člověkem je pán, nad pánem rytíř. Nad rytířem baronet, pak baron. Nad baronem vikomt. Nad vikomtem stojí hrabě. Nad hrabětem markýz, pak vévoda. Následuje vévoda s královským titulem a vévoda s nárokem na trůn. " ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Osobnost královny Alžběty druhé:Je zajímavé, že mi přijde divné, když má na záběrech honosné šaty a korunku a naopak mi přijde normální a v pořádku, když na Balmoralu má holinky, jezdecké kalhoty a pršiplášť. Komentář k dokumentu pravděpodobně moc nelže. Není a nikdy nebyla typem usmívající se líbezné sladké princezny v růžovém, ale zapsala se spíš jako vážná a tradice udržující královna už od počátku. Musí to být silná osobnost. ()

Reklama

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Být královnou není žádná pohádka, i když nemá přímou výkonnou moc. Zajímavé je sledovat, jak a na kom se projeví podoba s tím či oním předkem. Občas se mi vkrádá představa, jaká by asi byla Británie, kdyby Alžbětin strýc neabdikoval. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Veľmi decentný a až príliš kultivovaný dokument. A keďže je nielen o britskej kráľovnej, ale aj o ostatných blízkych členov rodiny, tak je to značne povrchný prelet ponad ich životy. Nič nové neodhalí, informácie aj kamerové zábery sú recyklované, obzvlášť pre diváka, ktorý sleduje The Crown. Bez rozhovorov s monarchami, postavené len na výpovediach žurnalistov. Vhodné pre diváka, ktorý sa chce za 90 minút stručne oboznámiť s prierezom života britskej kráľovnej. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama