Reklama

Reklama

Claiřin fotoaparát

(festivalový název)
  • Jižní Korea Keulleeoeui kamera (více)
Trailer 1
Jižní Korea / Francie, 2017, 69 min

Obsahy(1)

Během služební cesty na filmový festival v Cannes dostane Man-hee výpověď kvůli svému milostnému vztahu s režisérem. Zde se Man-hee seznámí s francouzskou učitelkou Claire, která brouzdá po Cannes se svým polaroidovým foťákem. Prostřednictvím nevinného půvabu dvou hlavních představitelek představuje Hong kouzlo tohoto města a jeho největšího filmového festivalu. (Filmasia)

(více)

Recenze (2)

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Třetí společný film režiséra Hong Sangsooa s herečkou a jeho milenkou Kim Minhee. A opět se tu objevuje motiv staršího umělce, který má poměr s mladší ženou. Pokud bych měl porovnat s předchozími snímky, tak tenhle se svými humornými scénami působí nejvíce odlehčeně, a je nejkratší. Přitom se režisér a scénárista v jednom drží svého osvědčeného stylu, kdy nechává herce hrát přirozeně a dlouhé dialogy jsou zřejmě z části improvizované. Prostě takový příjemný kecací film, který sleduje vztah jednoho milostného trojúhelníku ve Francii, a přitom divákovi někdy jen zlehka napovídá, co se vlastně událo, někdy ani ta nápověda nepřijde. Na výsledném dojmu nic neubírá fakt, že film je zjevně nízkonákladový - používá bezplatné fonty, bezplatnou hudbu, bez efektů a s jednoduchou kamerou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celé mi to prišlo, ako keby sa všetci ocitli v Cannes a rozhodli sa, že spolu spravia nejaký film. Huppert tento krát neprirodzená a jej prítomnosť na obraze pôsobila strašne vykonštruovane a nasilu. Prieniky do postáv sú nulové a ústredný motív Hong využil už toľko krát, že po toľkých filmoch, rokoch, nemôže priniesť nič invenčné. Jediné dve pozitíva sú, že to nie je prehnane dlhé a že tam je Min-hee Kim. Ale Cannes je ako umelecké mesto trestuhodne nevyužité. Ďalšia vzťahová blbina bez duše. Hoci sa nás celý čas snaží krvopotne presvedčiť, že ju má. ()

Reklama

Reklama