Reklama

Reklama

Příběh Číny

(seriál)
  • Velká Británie The Story of China
Velká Británie, 2016, 6x55 min

Obsahy(1)

Michael Wood ujasňuje skrze mýty a fakta, jak vznikla dnešní Čína. Které první dynastie tuto říši formulovaly? Co vedlo k přijetí buddhismu? Či jak pomohla dynastie Tchang k rozvoji říše? Poutavý seriál historika Michaela Wooda zkoumá dějiny nejstaršího státu světa od jeho starověké minulosti až do dnešních dní. V Číně žije více než miliarda lidí. Stala se novou supervelmocí, které se zrovna snažíme porozumět. Wood je přesvědčený o tom, že aby se nám to mohlo podařit, musíme také nahlédnout do její historie. Proto vyrazil napříč Čínou. Zkoumá místní krajinu, obyvatele, jejich příběhy a kulturu, které během více než čtyř tisíc let daly vzniknout osobitému charakteru země. Setkává se s lidmi z různých profesí, prozkoumává starodávná města a kráčí po stopách některých nejslavnějších okamžiků čínských dějin – včetně úžasných poznávacích expedic nebo slavných vědeckých vynálezů. Seriál Příběh Číny je plný velkých idejí a nečekaných překvapení. Ukazuje, jak se Číňanům podařilo vytvořit vlastní vizi světa. Vizi, která přežila až do 21. století a podle Wooda je skutečnou hnací silou současných čínských úspěchů. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavý šestidílný dokument The Story of China, kterým diváka provede Michal Wood mapuje historii Číny od ranného stádia až po moderní Čínu. Příběhy dynastií, rodů, obyčejných rolníků i učenců. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Dávám přednost historii novověku a tomu se věnoval poslední díl. Přinesl zajímavé informace. Vědecko-populární styl taky není to moje, ale líbilo se mi spojení historie se sociálním kontextem současnosti, a to velmi. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Toto je vrchol historických dokumentárnych seriálov, to rozprávanie ľudí a historikov, animácie, prepojenie histórie a návštev pamiatok dnes, od prvopociatkov civilizácie cez míľniky až po súčasnosť, nadšenie Michaela Woodsa proste wow. Toto by mávali dávať povinne na hodinách dejepisu a na skúškach by boli otázky len z filmu. Tento seriál sa dá žrať od začiatku do konca ()

Reklama

Reklama