Reklama

Reklama

Teatro Tatro

(TV film)
  • Slovensko Teatro Tatro
všechny plakáty
Slovensko, 2012, 94 min

Režie:

René Zabloudil

Scénář:

René Zabloudil

Hudba:

Matej Štesko

Obsahy(1)

Spolek cvoků na cestě po divadelních štacích. Slovenský dokument o věhlasném kočovném divadelním souboru. Slovenský divadelní soubor Teatro Tatro, známý i v Čechách a na Moravě, je volné uskupení profesionálních divadelníků, kteří se mimo svých domovských scén realizují jako členové kočovné společnosti. Počátky souboru sahají k přelomu 80. a 90. let minulého století, kdy režisér Ondrej Spišák a výtvarník Fero Lipták nastudovali hru Sir Halewyn od M. de Ghelderodeho. Tím odstartovala éra, která měla několik odlišných etap a trvá dodnes. Po prvním působení ještě v klasických divadelních prostorech převážně v okolí Popradu následovalo období pouličních vystoupení (mj. inspirovaných Pánem prstenů) a poté působení ve Starém divadle v Nitře. V té době si také soubor pořídil stan a první maringotku. Magické představení Bianka Braselli, dáma s dvoma hlavami, už pak jen potvrdilo mimořádné kvality tohoto kočovného divadelního zázraku… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Parta novodobých kočovných herců oživuje staré tradice a vydává se na cestu rozdávat umění. S autem i s koněm a maringotkou objíždí zapadlé ukrajinské vesnice, ve kterých se setkávají s větším nadšením a přátelstvím než v italském velkoměstě. Tradice hereckého kumštu ve světě, kdy jsou herci milionáři, nebo majetkem producentů. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Teatro Tatro - má srdcovka! Viděla jsem naživo čtyři jejich divadelní představení a ač šlo o hru dramatickou či o komediální úlet, vždy se jednalo o perfektní zpracování. Takový Prorok Ilja, který je již zderniérován, ten bude aktuální v každé době... Těší mě, že TT sklidili opakované ovace i na divadelním festivalu v Ostravě a přeji jim jen to dobré. Pěkný dokument, kterým ČT art přiblížila českému divákovi aktuální slovenskou divadelní scénu. Je dobré vědět, že na Slovensku neexistují jen vynikající Radošíni či Studio L+S, ale i partička těchto talentovaných nadšenců, kteří když rozbalí své nádherné, pomalované šapitó, než mrkneš, jsou lístky fuč. Popravdě, dobrý slovenský film se, bohužel, podaří málokdy (letos ale s radostí chválím Loli parádičku, Budiž světlo nebo Ostrým nožom, snad se tedy blýská na lepší časy... ), však slovenské divadlo vykazuje vysokou kvalitu soustavně, už řadu dekád. A to je fajn! Komediální skeč Tatro Teatro- Zimní olympiáda Vencouver, se kterou slavili obdivuhodný mezinárodní úspěch ve Slovenském domě v Kanadě v průběhu her, nemá chybu. Kdo se rád směje, tomu doporučuji. Parádně pobaví, klidně v letním počasí a řekla bych, že víc se u toho řezali rodiče, než děti. :) ()

Reklama

Reklama