Reklama

Reklama

Příběhy z Velké války

(TV film)
  • Francie Quatre hommes dans la Grande guerre

Obsahy(1)

Připomenutí osudů francouzských, britských, ruských a německých vojáků v letech 1914–1918. V létě roku 1914 se armády hlavních evropských velmocí daly na pochod. S nimi vyrazili do pole čtyři muži, jejichž skutečnými osudy se inspirovali francouzští dokumentaristé. Hugh Richard Scarlett byl důstojníkem britského dělostřelectva, Louis Blanc velel četě francouzských ženistů, Ivan Žižev ošetřoval ruské vojáky a Werner Dittmann sloužil v armádě německého císaře. Jejich dochované deníkové záznamy a korespondence výstižně dokumentují to, co lidé během prvního velkého konfliktu 20. století prožívali. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Válka z psychologie vojáků s mnoha detaily. Je to z dnešního pohledu takové tragikomické. Vojáci hovoří o hrůzných věcech jako by to bylo něco zcela normálního a běžného. "Ten zatracený les jsme šestkrát dobyli a zase ztratili. Noční bombardovaní bylo hrozné a hodně nás ubylo...pak jsme šli v parku do divadla...vojáci jsou zklamáni tím, že všechny územní úspěchy nakonec nejsou k ničemu. Po měsíci přišlo bláto a začala se mezi vojáky projevovat nespokojenost. A ještě k tomu křivda - neocenili naši rotu..." ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spomienky vojakov, útržky z ich listov a vy sa len nechápavo miestami pozeráte, že čo vlastne títo chlapci riešili. Že brali svoj osud vo vojne ako niečo normálne, dnes to už omelírovaní pubertiaci s tendenciou meniť pohlavie len tak nepochopia. V každom prípade nie je to top dokument z I. svetovej vojny, je taký rýchly a málo pútavý, všetko je popísané len tak kusovite: https://dokumenty.tv/pribehy-z-velke-valky-dokument/ ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pár příběhů vojáků bojujících za svou vlast. Informace co v dokumentu uslyšíte jsou převážně to, co napsali vojáci svým drahým v dopise. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama