Reklama

Reklama

Nevěstky, hospodyně a hrdinky: Historie 17. století pro děvčata

(seriál)
  • Česko Hampejznice, hospodyně a hrdinky (více)

Obsahy(1)

Doba po anglické občanské válce a restauraci po nástupu Karla II. se označuje jako konec středověku a začátek moderní doby. Šlo o vzrušující období pro ženy a některé z nich se dostaly do významného postavení, jaké doposud nebylo možné. Některé měly pozoruhodně moderní názory a ambice a dosáhly bohatství, slávy a moci, jež se zdají pozoruhodné i na naše moderní poměry 21. století. Současně však čelily světu, jenž byl stále převážně mužským, misogynním a na pohled stále středověkým. Historička Lucy Worsley se ponoří do světa restaurace Stuartovců a zkoumá podmanivé životy žen tohoto období. (Viasat)

(více)

Recenze (6)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně natočený a informacemi nabitý třídílný dokument o ženách ze 17 století, který Vám představí vše od běžných činností dané doby, až po netradiční záležitosti. To vše napříč všemi společenskými vrstvami té doby. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, docela mě překvapilo, co všechno ženy v té době dokázaly. Hodně mě překvapilo, že na historické dokumenty sahají bez rukavic a paní doktorka nebyla ani moc nudná a celé to bylo tak britské. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama