Reklama

Reklama

Opera o Polsku

(festivalový název)
  • Polsko Opera o Polsce (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Cestopisná koláž o hledání polské identity v nejistém světě. Komponované snění o nenalezené jednotě národa, starých křivdách i hvězdné hodině, která uniká pod tíhou malicherností i strachu z neexistujících nepřátel. Výběr z dobových materiálů, novinových článků i hořce aktuálních citátů z internetu se v osobité interpretaci proplétá s deníkovými črty spisovatele Andrzeje Stasiuka. Na pozadí inscenovaných filmových portrétů obyčejných Poláků, v napětí tvořeném disharmonickým operním podhoubím sledujeme nesouvislé obrazy a myšlenky, jež postupně skládají portrét duše polského národa. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

V závěru to už byla až manýra Stasika. Pobavila mě slečna "celej den mám otevřenýho Facebooka a čekám, jestli nějaký vejde", nebo jiná, která se navzájem líže se psem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chybělo mi jádro sdělení - něco víc než obecnosti a nihilistické coolovosti. Ale koukalo se hezky, zvlášť díky kameře a režisérově snaze furt něco vymýšlet. ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Ironická vcelku pesimistická výpověď o polské společnosti za doprovodu vážné hudby. Jeden z vítězných filmů v Jihlavě 2017. Shlednuto v Jihlavě 17 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama