Reklama

Reklama

Silvana

(festivalový název)
  • Švédsko Silvana - väck mig när ni vaknat (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Silvana je mladá rozhněvaná žena, která rapuje o tom, jak „posranej je tenhle svět“. Se svými feministickými a antirasistickými texty, které silně ovlivňuje její sexuální orientace, se ve Švédsku brzy stává idolem. Matka Litevka, otec Syřan, ona lesba a feministka. To je koktejl, ze kterého vzešla superstar švédské rapové scény – Silvana Imam. „Říkáte, že moje láska je proti zákonu. Já říkám, že ty máš supr tenký péro. Běž a polib si svou zasranou svastiku,“ to jsou slova hitu Imam Cobain, při kterém fanynky a fanoušci omdlévají. O to silnější je Silvanin vliv na LGBT komunitu, když začne chodit s průkopnicí feministického popu Beatricí Eli. Aby člověk propadl kouzlu jejich osobností, nemusí milovat jejich hudbu. Režisérkám se v silně emotivním filmu podařilo zachytit soukromí slavné „power pussy“, která se na pódiu ničeho nebojí, po koncertě ale často o sobě samé pochybuje. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ten typ ženský, ze který srší určitá vnitřní frustrace daleko víc než snaha něco reflektovat a přinášet do společnosti. I když si na to chce strašně moc hrát. Jako dokumentární pohled na ní, její okolí a prostředí ve kterém se pohybuje je to ale určitě zajímavé. (Jeden svět Benešov - 13. 4. 2018) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o sympatické švédské raperce Silvaně Imam. Její produkci bych normálně bral jako umělecký směr, ale v kontextu šíleného Švédska, které je kolébkou multikulturalismu a které v 70.let zavedlo rodinnou politiku se zbytečnými muži jsem měl trochu husí kůži. Jsou vidět ukázky jejích koncertů v klubech a na letních festivalech. Texty se mi zdály na úrovni průměrné amatérské slam poetry a hudba také nic moc. Ve znamení zvěrokruhu je Silvana 19.listopadu na pomezí klidné vody a naštvávacího ohně. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama