Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (2 172)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Druhá část mi jen potvrdila dojem, který jsem získal už u té první a to všeobecné nadšení vůbec nesdílím. Vizuál mi přijde mnohdy předigitalizovaný a jako by byl zaměřen na teenage publikum a i Zimmerovo hudební podkreslení když nad tím teď přemýšlím, tak vlastně ani nevím jaké bylo. Příběh i jeho vyprávění jednoduché a nepoutavé, jen s minimálním rozvojem postav a tak skoro žádnou možností se s nimi zžít. Nevím, takhle za mě ne.

plakát

Duna (2021) 

Že jsem asi udělal trochu chybu tím, že jsem si cca dva týdny před Villeneuveho Dunou pustil tu Lynchovu původní a tím si vyzradil děj, mi došlo velice brzo. Tak či tak, jsou to jiné filmy, po vizuální stránce pak naprosto, konstrukcí příběhu už méně ale i tak je to vyznění odlišné. Faktem ale je, že ani v tomhle novém hábitu si mě svět Arrakisu vůbec nezískal a nedokázal mě vtáhnout.

plakát

Disturbia (2007) 

Typické teenage krimi drama se zrecyklovanou zápletkou v klasickém hávu. Shia LaBeouf tomu naštěstí dává nějakou tu šťávu navíc.

plakát

Noční let (2005) 

Mám rád tyhle krimi zápletky z letadla, kdy prostě nejde nikam utéct. Tady se to bohužel v závěru trochu zbytečně odchyluje od původní linky, ale Cillian Murphy vše drží ve svých otěžích tak sebejistě, že tomu některé věci rádi prominete. Navíc vzhledem ke stopáži není čas na nějaké zbytečné výplně.

plakát

K jezeru (2019) (seriál) 

V první sérii utíkáme k jezeru, v druhý od jezera a přidáme k tomu trochu šamanství. Zajímavý apokalyptické počin v odlišném ruském hávu má určitě něco do sebe nejen díky tomu jinému rukopisu ale i celkové struktuře děje.

plakát

Duna (1984) 

Tradičně obskurní Lynchovina, která navíc ještě šíleně vizuálně zestárla. Absurdní a komické.

plakát

Sociální dilema (2020) 

Z informačního věku jsme přešli do dezinformačního. ..... Skvěle se to rozjede a po pár minutách jsem si řikal, že co myšlenka to perla. Kdo k tomu dokáže kriticky přistoupit a do teď neviděl co nám socky způsobují, pro toho to bude pěkné vystřízlivění. Tohle by měla být povinná četba nejen pro teenagery.