Reklama

Reklama

Handia

Trailer

Obsahy(1)

V první polovině devatenáctého století se zmrzačený Martin (Joseba Usabiaga) vrací domů z války, aby zjistil, že jeho bratr Joaquín (Eneko Sagardoy) vyrostl do obřích rozměrů. V přesvědčení, že všichni budou ochotni zaplatit za to, aby mohli spatřit takového obra, vydává se s Joaquínem na cesty po celé Evropě, které ale nejdou vždy podle jeho představ. (Tamten)

(více)

Recenze (3)

Yahey 

všechny recenze uživatele

Realistický příběh dvou nerozlučně propojených bratrů z Baskicka kolem roku 1850. Je to poctivě vyprávěné, syrové, současně to ale neříká "nic navíc", kromě to, co se asi tak tehdy stalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze Španělska přišel poměrně příjemně a profesionálně pojatý historický snímek o jednom z nejvyšších lidí na světě. Dva metry dvacet sedm už je opravdu dost. A jakmile člověk vyniká, stává se terčem, což je patrné i v tomhle příběhu, stejně jako je patrné, že tady šlo především o ztvárnění všech emocí, což se podařilo. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Opět baskický jazyk, opět 19. století a opět většina pozitiv. Handia je film pro velké i malé, o veteránovi s jednom funkční rukou a jeho dva a čtvrt metru dlouhém bratrovi. Zajímavé téma jednoho z nejvyšších Evropanů své doby je velmi citlivě a kvalitně využito, filmařům nejde jen o to, ukázat, jak moc to s efekty umí, ale především se starají, aby jejich charaktery měly emoce. Díky tomu se pak může divák lehce vcítit i do kůže o poznání vyššího člověka, do jeho radostí, ale hlavně trápení. Film také ukazuje reakce tehdejší společnosti, od obyčejných lidí po vědce i ostatní z cirkusové branže, zároveň však není jen zdlouhavou expozicí a fungujícím příběhem, který možná není ničím originálním, v rámci řekněme životopisného snímku však funguje dokonale. ()

Reklama

Reklama