Reklama

Reklama

Záznam doznání

(seriál)
  • USA The Confession Tapes
USA, (2017–2019), 8 h 19 min (Minutáž: 41–54 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Tenhle dokumentární seriál o skutečných zločinech zkoumá případy, ve kterých lidé usvědčení z vraždy tvrdí, že jejich přiznání byla vynucená, nedobrovolná nebo falešná. (Netflix)

Recenze (5)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově hrůza- viz moje komentáře k jednotlivým epizodám. Ta vysoká hodnocení mě děsí, je to strašidelný, jak snadno si necháme věšet na nos bulíky. Aneb, jak zaznělo v jedné epizodě o vrahovi, kterej se za svůj čin omluvil své rodině, i rodině oběti, když to vypadá jako kachna, a kejhá to jako kachna, tak je to kachna. A přesně tak to je- pokud nepřijdete s jasnými, neprůstřelnými důkazy, že to udělala jiná kachna- což se v tomhle seriálu nedělo, tak je ten pořad manipulativní nic. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

''To protect and to serve.'' No...asi jak kdy. Jsme svědky policejních praktik přímo v praxi. Konkrétně řečeno psychologických praktik, kdy pod obrovským nátlakem ze strany vyšetřovatelů se lidé přiznávají ke své vinně, i když je s případem třeba vůbec nic nespojuje. Když do Vás někdo osm hodin hučí, že jste onen čin spáchal a vy chcete mít jen klid a aby to vše skončilo, tak se prostě přiznáte. Je neskutečné s jakými, kolikrát až zcela absurdními důkazy, jsou schopni vyšetřovatelé přijít aby na ''podezřelé'' zatlačili a dostali z nich to, co chtěji slyšet. Musím se však přiznat, že u některých případů jsem nevěděl, na jakou stranu se připojit, jelikož otázek a záhad bylo někdy hodně. Nechci hanit práci policie, obzvláště v USA, ale po zhlédnutí tohoto dokumentu si jen řeknete '' Ty vole... a u kolika dalších takových případů tohle proběhlo ? A praktikují se takové metody pokaždé ? Je to tak všude na světě ? '' Minisérie, která nutí k zamyšlení, protože tady to prostě smrdí až moc. Pokud se Vám líbily Případy nevinny, taktéž od Netflixu, tak toto můžu jedině doporučit. ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Seriál o tom, že když se jednou byť hodně vágním způsobem přiznáte ke spáchání zločinu, není už cesty zpět, i pokud třeba ostatní důkazy hovoří jinak. Snaží se přiblížit, že po mnoha hodinách výslechu, manipulativních postupů vyšetřovatelů, sugestivních a kapciózních otázek vyslýchaný může mít tak vymytý mozek, že prostě řekne ano, já, anebo nějaké moje jiné já, to mohlo spáchat. Právě tyto zmršené výslechy umožnily takovýto seriál dát dohromady, protože i když třeba daný subjekt může skutečně být pachatelem, daný způsob provedeného výslechu umožňuje pochybovat, člověk u některých z nich jen nechápavě kroutí očima... Nejlepší epizody: True East Part, Joyride (ta se vyústěním odlišuje od ostatních dílů, které jsou jinak v mnoha ohledech velmi podobné). P.S. Systém práva s laickou porotou je prostě obrovský omyl. ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době, dokumentární seriál který mě mile překvapil. Není nic napínavějšího než příběhy které život napsal sám. Uvidíte autentické záběry z výslechů, jak policie se snaží přesvědčit potenciálně podezřelého ze zločinu, vnutit mu jeho verzi jak to bylo, aby potom jeho šéf mu poplácal po rameni a povýšil ho, ale nejde o to jestli to udělal nebo ne, některým vyšetřovatelům jde jen o tom aby to vyřešili, odškrtli si a šli domů válet šunky. Jestli si člověk myslí že se nedá přiznat k zločinu který nespáchal, tak doporučuji tento dokumentární seriál z dílny Netflix! ()

Reklama

Reklama