Reklama

Reklama

Megeti: Život vlčka

  • Česko Megeti - Ztracená vlčice (festivalový název) (více)
Německo, 2017, 50 min

Obsahy(1)

Etiopská vysočina se vypíná k rovníkovému nebi. Zde v kolébce lidstva žije mnoho vzácných druhů zvířat. Před tisícovkami let se tu usadil i vlček etiopský. Toto je příběh mladé samice vlčka a její smečky... Na „střeše Afriky“ žijí poslední vlčci etiopští na světě. Jejich domovem je jedinečné místo, které vybíhá čtyři tisíce metrů do nebes. Slunce se tady rve s dešťovými mraky o převahu, ledové vichry se prohání mezi listy, a když v noci padne mlha, nic nepřipomíná Afriku. Tento snímek je dramatickým příběhem o životě jedné osamělé samice vlčka. Megeti přišla o svou smečku a náhle se o sebe musí postarat sama. Putuje po vrchovině a hledá nový domov. Je pro ni životně důležité najít novou rodinu. Cestou se dostává do neznámých končin, kde žijí pastevci dobytka i jiní vlci. Snaha dostat se do cizí smečky je riskantní, ale vyhlídce lepších lovišť a většího bezpečí se dá jen těžko odolat. Kamera pečlivě sleduje den za dnem, jak se Megeti snaží sblížit s neznámou smečkou. Díky tomu zachycuje jedinečné a vzácné momenty ze života v divočině. Megeti má nakonec úspěch. Jenže když dorazí jistý nezvaný host, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Raylo 

všechny recenze uživatele

Miluji zvířata a přírodu obecně a zároveň miluji silné a emotivní příběhy. A právě přiroda je každodenním dějištěm neuvěřitelných příběhů, mezi nimiž si Megeti svoje místo určitě zaslouží. Líbila se mi výpravnost celého dokumentu, který chvílemi působil skoro jako celovečerní film. K vlčici jsem si ihned vytvořil jakési pouto a záleželo mi na jejím osudu. Se zatajeným dechem jsem sledoval, co se bude dít dál a napjatě jsem hltal každý okamžik. Vizuálně se jedná o dechberoucí podívanou, která má zároveň i vysokou informativní hodnotu. Ocenil jsem zejména pozornost věnovanou fungování smečky a narážky na důležitost hierarchie. Na konci nás čeká i jakési to poselství, ale to už musí vidět každý sám a přebrat si to po svém. Za mě však pět hvězdiček a mohu vřele doporučit! :) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Netajím se faktem, že mám rád zvířata a zejména zajímavé filmy o nich. Je známo, že subtropická Afrika je plná pozoruhodných tvorů. Obzvlášť je fascinující pohled, když nad Etiopskou vysočinou je nebe modré a září slunce. Co se vlčka týče, každopádně nejvšestrannější dokumentární snímek, jak po stránce pozemské krásy, tak i informativní. A v neposlední řadě také filmařsky výborná práce, která je stejně okouzlující, jako celovečerní hraný snímek. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Existují místa, od okolního světa tak oddělená, že tam žijí zvířata, která se velmi liší od těch ze zbytku světa. Tento dokument je cestou do světa etiopské vysočiny, můžeme poznat dželady, kterým se říká opice s krvácejícím srdcem, pralesní lvy, hlodavce, co nesou jméno slepci, květiny, co vypadají jako dlouhé kostelní svíce a září jako plamen, a především překrásné etiopské vlky, rudě žíhané, štíhlé, houževnaté a zranitelné. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama