Reklama

Reklama

Nejdrsnější věznice světa

(seriál)
  • Velká Británie Inside World's Toughest Prisons
Trailer
Dokumentární / Reality-TV
Velká Británie, (2016–2023), 21 h 17 min (Minutáž: 44–53 min)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Investigativní novináři se dobrovolně nechají zavřít do těch nejhorších světových věznic, kde vládne strach a brutalita. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn věc, se kterou jsem původně chtěla naložit tak, že si pustím jen pár nejlepších dílů a dopadlo to tak, že jsem postupně zkoukla úplně všechny díly všech sérií. Tyhle typy dokumentů, které se s tím neprděj a mají vyprávěcí formu, která vás fakt udrží, mám moc ráda. Samozřejmě největším faktorem toho, že mě to brutálně bavilo  je vůbec ten námět, protože o tom, jak ve světě fungují vězeňská zařízení bych se asi v životě nemusela dozvědět. První série s Conollym byla oproti sériím s Rowem docela slabý odvárek a nakonec byla náhrada průvodce určitě dobrá volba. Druhá, třetí, čtvrtá série asi nejkvalitnější. Nejvíc mi v hlavě zůstane asi určitě Kostarika, Ukrajina, Lesotho a Norsko. Těžko říct, jak moc věřit zdejší autenticitě, ale chci věřit, že to bylo opravdu ukázáno popravdě a možná že v reálu je to ještě horší. Kromě Norska samozřejmě. ()

martinolcz 

všechny recenze uživatele

Od tak zajímavé námětu jsem čekal o hodně víc. Paul Connolly se chová jako nějaký spasitel a hrdina, který vykonává něco pro ostatní nepředstavitelného. Přitom mu za prdelí pořád běhá kamera a on si jen vykládá s vězni. Celé to navíc působí dost komerčně. První dva díly mi stačily a ke sledování dalších mě nepřesvědčily. ()

Reklama

Tatatranka

všechny recenze uživatele

Nejdrsněší věznice, nejdrsnější tržnice, nejdrsnější člověk pod nejdrsnějším sluncem na Zemi. Bez ohledu na produkci, která se zaměřila na nej, je mi ta sonda do hlubiny zdí sympatická; zlem, které bývá stejné a jen se variuje, a jinakostí trestu. Zločin a trest podle toho, jak se kde vezme. - Vrátila jsem se do dětství, ke snovým útěkům z vězění domova, ke schovkám v ruinách pivovaru uprostřed města, i když ho zbourali, utíkala jsem dál a v odřescích cihel hledala poklady té svobody. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Díly s Paulem Conollym mě bavily o poznání méně, než ty s Raphaelem Rowem. Raphael působí charismatičněji, reálněji a nepoužívá v každé větě nějaká superlativa, což mě tam iritovalo nejvíc. A hlavně Raphael Rowe se nebál říct věci na plnou hubu. Nejsem si jist tím formátem jak to natáčeli, ale myslím, že to ukázalo řadu zajímavých aspektů věznicemi napříč světem. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série a velké zklamání na to jaký měl tento nápad potenciál... Týpek se tváří, jak je ve strašném nebezpečí, jak každou vteřinu hrozí vzpoura, jak je z toho vyklepaný, jak je strašně nebezpečné mluvit s vrahem... Přitom má za zadkem furt minimálně kameramana a osvětlovače, dozorce na blízku a všechno je domluvené... Výsměch... Jedná hvězda za to, že se člověk koukne do těch věznic... Paul Connelly je tragéd a málem jsem to kvůli jeho výkonu nevýkonu vzdal....  Pak však přišel Raphael a seriál dostal neskutečný impulz a strašně mne to začalo bavit. Raphael to pojal úplně jinak, nebrečí, nefňuká a je na něm vidět, že ví, jak to ve vězení chodí z vlastní zkušenosti. Je to Netflix, takže hlavně části týkající se rozhovorů jak s vězni, tak dozorci je potřeba brát s véééélkou rezervou, ale je strašně zajímavé podívat se na vězeňský systém v různých zemích, jaké udělují tresty za ty samé zločiny a hlavně na ty velké rozdíly v prostředí ve kterém jsou vězni zavřeni. Líbí se mi to! ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama