Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ivana a Pavel se brali kvůli dítěti, dlouho rekonstruují zanedbaný byt po babičce a bydlí u rodičů. Pavel pracuje jako závozník a žije svými koníčky – hokejem, fotbalem a hlavně divadlem, které amatérsky hraje. Ivana ho v tom podporuje, stará se o dítě a o domácnost. Časem přibude k synovi ještě dcera. Po revoluci Pavel učiní koníčky svým zaměstnáním. Vede kulečníkovou hernu a pořádá turnaje. Obě děti se věnují kulečníku. Ivana se stará o domácnost. Po čase se manželství rozpadne a oba si najdou nové partnery. Přes Ivaninu počáteční hořkost jsou stále v přátelském kontaktu. Dcera Růženka se stává známou tanečnicí. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. kousek téhle rodinky hodnotím nejvíce. Autorka jde s rozhovory koněčně na dřeň a snaží se odkrýt upřímné reakce všech. Pani Ivana je však neoblomná a hraje “ životně spokojenou”za každou cenu... nelze ji věřit.. ale i o tom je život...přetvářka může mít různé tváře.. skvělě zachycená paralela mezi oběma dospěláckými životy manželů ()

otík 

všechny recenze uživatele

Děti odrostly, není se o koho starat, láska fuč, matka bez práce i chlapa, tata má stále své podnikání. Matka si nakonec najde svého podivína a tata tajemnou přítelkyni. Syn je 15ti násobný vítěz v republikovém mistrovství v kulečníku, ale po narození svých dětí se k tatovi nezná, tata neví proč. Dcera s ním naopak basu drží, stává se republikovou vítězkou v mistrovství tance na tyči a nakonec vítězí i v mistrovství světa v Londýně. Pohádkový konec nepohádkového vztahu. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě to tolik nebaví, vyvolává to ve mně hodně negativních pocitů- jsou to prognózy našich vlastních životů a nevyznívají úplně dobře. Pavel si žil dlouho báječně a inspirativně, ovšem za cenu toho, že se nikdy nekoukal doleva doprava. Jeho signifikantní povahovou vlastností je sobeckost. Bylo mi na něm ale sympatické (mimo jiné), že si to uvědomuje (zmínil se o tom/ pojmenoval to i v průběhu natáčení). Jeho štěstí je ale vykoupeno neštěstím druhých. V závěru jsem nabyl dojmu, že to není dobrá karma a ta že si na něm začíná vybírat zaslouženou daň (zranění, EET, problémy v podnikání i se synem). Tipnul bych si, že za 10 let už tak happy nebude. Ne, že bych mu to přál, ale pokouší se o něj stáří. A takhle vitální lidé, jako byl celý život on, nesou poznání vlastní slabosti velmi těžce a nelibě. ()

Kmyn 

všechny recenze uživatele

tož Halamka Pavel... aktivní maník, ale úspěšný bych neřekl. první černobílá etuda se mi líbila nejvíc, když si nechal Pavel trvalou, a kuňkal o nesnázích s bytem. u etudy po 20 letech jsem trpěl. Pavel jakožto porevoluční podnikatel, to bylo opravdu zlé. vousy vyholený do kosočtverce, trapas na Miss Billiard, rozvážení ušmudlaného časáku po hernách, a navrch nesnesitelně příšerná Balada pro banditu. nebylo teda pro mě překvapení, když po 35 letech jsme našli vyhořelce. bohužel, táhl s sebou dolů i svoje děti, když je nechal (nutil?) vystupovat po hernách a firemních večírcích. dcera je mistryně republiky a kdovíčeho, a musela se v tátovo programu ztrapňovat jako uklízečka, ubohé. možná proto s nim nakonec přerušil kontakt syn, možná už nechtěl být využívaný v těch opičárnách. ono se stačí dnes podívat na halamka.cz amatérský web, s hromadou totálních debilit jako je Živý jukebox - deska s otvorama a názvama pár hnusných písní, klient hodí žeton do otvoru, na druhé straně stojí nějaký skřehotal, který pak zazpívá. no není to super? ne, to rozhodně není. to muselo být trapný i v těch devadesátých letech. ostatní programy které Pavel nabízí, on dodnes považuje za úžasné a jedinečně originální, ale ve skutečnosti je to zoufalý kýč, např Žertovný špalek - zatloukání hřebíků, vám Pavel nabídne za 3000,- no neber to! ono už podle té místnosti v bytě, kde to vypadá jak na skládce, jde poznat úroveň Pavla i jeho služeb. no a Ivana, ano ta byla neaktivní a věnovala se jen dětem. když se Pavel zkurvil u kulečníku se štětkama v mrkváčích, samozřejmě ji to ranilo, ale nakonec s tim Jeníčkem, podle mě dneska žijou docela štastně. dvorek s vojenskou technikou, mobilheim, ohniště a pohoda. ()

Helmutek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno je jinak. Z perpsektivního a sympatickýho páru se stali tak nějak... bezďáci. Samozřejmě obrazně; stylem života, úrovní bydlení (Ivanina maringotka vs. Pavlovy nánosy bordelu doma kolem počítače)... Pro mě tohle pokračování po 35 byla teda velká deziluze, hlavně v Pavlovi: Teatrální, falešnej chlapík, kterej se na kameru tváří jako skvělej děda, ale nějak očividně opomene starat se o svoje nejbližší, teda manželku a děti - to všechno za obdivuhodný Pavlovy nesoudnosti typu "Nevim, co všichni blbnou, ale já jsem v spokojenej, podívejte na můj novej kulečník". Aspoň, že si uvědomuje, že se choval jako sobec, když uznává, že to, že on je šťastnej, tak trochu odnesla Ivanka - nijak to ale nesnižuje to, že ona teď znova musí hledat sebe sama, a jakkoliv na mě ta její situace působí žalostně, ona se urputně snaží tvářit šťastně, takže jí chci věřit, že se snad aspoň má líp. Bohužel to neskončilo jen u manželky, ale vztahová deziluze se koná i u dětí - prostě NENI to jedno, když se rodiče rozvedou v době, kdy "už maj odrostlý děti, už to na nich nevisí a kvůli nim to už držet nemusej" - jedno to neni, důkazem toho budiž dceřino zpochybňování vztahů jako takovejch, i z toho plynoucí partnerská krize provázená děsivou mantrou "Když to se Štěpánem nepude, no tak to prostě nepude". To jsou prosim ideály, který takovýhle a jim podobný mladý lidi ani nestihnou mít nebo prožít, protože už jim je dávno před tim ukradnou jejich sobecký rodiče. O synovi, kterej se se svym otcem nakonec ani vídat nechce, už ani nemluvim. WTF moments: Třeba ten moment, kdy Pavel na to, že se 2,5 roku neviděl vnoučatama, řekne "Asi to tak má bejt". Lavly. Nebo když před Třeštíkovou, už rozvedený, Pvel společně s Ivankou bilancujou, a Pavel řiká: "No, já si to nedokážu představit jinak, že by to mohlo bejt lepší", na což mu Ivanka s údivem v hlase odpoví "No, mohlo by to bejt někdy lepší." A taky to, s jakou obdivuhodnou samozřejmostí utnul otec jakýkoli ambice svý dcery stran vysokoškolskýho vzdělávání svym dlouhodobym světopřístupem "Halamkovi nikdy na žádný vejšky nechodili." ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama