Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ivana a Pavel se brali kvůli dítěti, dlouho rekonstruují zanedbaný byt po babičce a bydlí u rodičů. Pavel pracuje jako závozník a žije svými koníčky – hokejem, fotbalem a hlavně divadlem, které amatérsky hraje. Ivana ho v tom podporuje, stará se o dítě a o domácnost. Časem přibude k synovi ještě dcera. Po revoluci Pavel učiní koníčky svým zaměstnáním. Vede kulečníkovou hernu a pořádá turnaje. Obě děti se věnují kulečníku. Ivana se stará o domácnost. Po čase se manželství rozpadne a oba si najdou nové partnery. Přes Ivaninu počáteční hořkost jsou stále v přátelském kontaktu. Dcera Růženka se stává známou tanečnicí. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

otík 

všechny recenze uživatele

Děti odrostly, není se o koho starat, láska fuč, matka bez práce i chlapa, tata má stále své podnikání. Matka si nakonec najde svého podivína a tata tajemnou přítelkyni. Syn je 15ti násobný vítěz v republikovém mistrovství v kulečníku, ale po narození svých dětí se k tatovi nezná, tata neví proč. Dcera s ním naopak basu drží, stává se republikovou vítězkou v mistrovství tance na tyči a nakonec vítězí i v mistrovství světa v Londýně. Pohádkový konec nepohádkového vztahu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně silný příběh z cyklu Manželských etud - zejména díky tomu pohledu do roku 2017. Rozhodně jsem tohle vyústění nečekala a byla jsem překvapená podobně jako Ivana. I když... byla? V devadesátkách s boomem podnikání a nečekaných možností spousta lidí chytla příležitost za pačesy. Pavla začal bavit svět heren, kulečníků a zábavy, Ivana zůstala doma a pečovala o jejich dvě děti. Po pár letech to zřejmě začalo skřípat a výsledkem je třetí díl jejich příběhu. Poměrně drsné a hodně smutné. Obdivuju celou rodinu, že s natáčením souhlasila i po letech. Naprosto se ztotožňuji se závěrem komentáře pupidup: díky a držím palce. ()

Reklama

Helmutek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno je jinak. Z perpsektivního a sympatickýho páru se stali tak nějak... bezďáci. Samozřejmě obrazně; stylem života, úrovní bydlení (Ivanina maringotka vs. Pavlovy nánosy bordelu doma kolem počítače)... Pro mě tohle pokračování po 35 byla teda velká deziluze, hlavně v Pavlovi: Teatrální, falešnej chlapík, kterej se na kameru tváří jako skvělej děda, ale nějak očividně opomene starat se o svoje nejbližší, teda manželku a děti - to všechno za obdivuhodný Pavlovy nesoudnosti typu "Nevim, co všichni blbnou, ale já jsem v spokojenej, podívejte na můj novej kulečník". Aspoň, že si uvědomuje, že se choval jako sobec, když uznává, že to, že on je šťastnej, tak trochu odnesla Ivanka - nijak to ale nesnižuje to, že ona teď znova musí hledat sebe sama, a jakkoliv na mě ta její situace působí žalostně, ona se urputně snaží tvářit šťastně, takže jí chci věřit, že se snad aspoň má líp. Bohužel to neskončilo jen u manželky, ale vztahová deziluze se koná i u dětí - prostě NENI to jedno, když se rodiče rozvedou v době, kdy "už maj odrostlý děti, už to na nich nevisí a kvůli nim to už držet nemusej" - jedno to neni, důkazem toho budiž dceřino zpochybňování vztahů jako takovejch, i z toho plynoucí partnerská krize provázená děsivou mantrou "Když to se Štěpánem nepude, no tak to prostě nepude". To jsou prosim ideály, který takovýhle a jim podobný mladý lidi ani nestihnou mít nebo prožít, protože už jim je dávno před tim ukradnou jejich sobecký rodiče. O synovi, kterej se se svym otcem nakonec ani vídat nechce, už ani nemluvim. WTF moments: Třeba ten moment, kdy Pavel na to, že se 2,5 roku neviděl vnoučatama, řekne "Asi to tak má bejt". Lavly. Nebo když před Třeštíkovou, už rozvedený, Pvel společně s Ivankou bilancujou, a Pavel řiká: "No, já si to nedokážu představit jinak, že by to mohlo bejt lepší", na což mu Ivanka s údivem v hlase odpoví "No, mohlo by to bejt někdy lepší." A taky to, s jakou obdivuhodnou samozřejmostí utnul otec jakýkoli ambice svý dcery stran vysokoškolskýho vzdělávání svym dlouhodobym světopřístupem "Halamkovi nikdy na žádný vejšky nechodili." ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. kousek téhle rodinky hodnotím nejvíce. Autorka jde s rozhovory koněčně na dřeň a snaží se odkrýt upřímné reakce všech. Pani Ivana je však neoblomná a hraje “ životně spokojenou”za každou cenu... nelze ji věřit.. ale i o tom je život...přetvářka může mít různé tváře.. skvělě zachycená paralela mezi oběma dospěláckými životy manželů ()

BigBang 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečné pokračování už tak výborného projektu. Je pozoruhodné, jak až v pokročilém středním věku oba hlavní protagonisté změnili své životy. Neznám jiný český film, který by se byť jen přiblížil tomu, jak pí Třeštíková ukázala současného podnikatele: jakou aktivitu a energii vyžaduje samostatná existence, byť vidíme, že často mají tyto vlastnosti i odvrácené stránky. Psychologický portrét hlavního protagonisty je bohatý a propracovaný: vidíme na jedné straně nezpochybnitelný lidský formát, ale i slabiny. Krásný je též ženský pohled na protagonistku: cítím zpočátku nedůvěru a nepochopení, co mají znamenat pro dámu ta vojenská vozidla. Po čase však vidíme pochopení - chechtal jsem se záběrům, jak pí Ivana prohání bojové vozidlo, na kterém hrdě vlaje český praporek, jako pozitivní symbol toho, že i v těžkých podmínkách překonala životní ztroskotání, i když to na první pohled tak nemusí vypadat. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama