Reklama

Reklama

No jako nevím

(festivalový název)
  • Německo I'm Not Sure
všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Německo, 2017, 8 min

Obsahy(1)

Experimentální film o umělé inteligenci je galerijním sledem komentovaných surrealistických obrazů. Ať už se jedná o lidské tělo, zvíře, deštník či abstrakci, vždy záleží, z jakého setu dat vycházíme, když chceme obrazu přiřknout význam. Co vidím, když pouze analyzuji? Pořadí maleb v průběhu filmu je čistě nahodilé a nehraje roli. Důležité je, jak jsou obrazy komentovány mluvčím v pozadí. Přes trefná, naprosto logická a až absurdní pojmenování se neznámý nevyhýbá ani občasnému komentáři, že si není jistý. Nabízí se otázka, jaké má vypravěč znalosti umění a umělecké cítění, aby dokázal určit smysl malby. Když takto pohlíží na umění, jak potom vidí a chápe celý svět? (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vtipná lingvistická esej pro ajťáky. Dokud se umělá inteligence nezeptá, kdo vlastně je, nehrozí nám takové nebezpečí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) No jako vím (nebo aspoň tuším), co chtěl Hensche svým experimentálním kouskem říct - okaté poukázání na symbolickou (a "výrazově nesvobodnou") povahu jazyka (z pohledu A.I.) - nicméně technické zpracování primární myšlenky bylo nadmíru neatraktivní až amatérské (viz roztřesená kamera). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděno na AFO 2021 online. I'm not sure, what to think about it... Chápu myšlenku, chápu, že je to "experimentální", ale to nemusí znamenat, že kamera bude děs a hrůza třepotající se. Místy jsem se bavila, ale všeho všudy by stačily tak 2 minuty, ta pointa bude stejná, že prostě umělý rozpoznávač vám na nahé ženské tělo řekne hearing aid (sluchátko) or young person, protože tyto dvě věci k sobě mají prostě blízko vzhledem :D Kor ještě když jím míříte na surrealistické malby Magritta. Naučila jsem se ale nové výrazy pro nahé ženské tělo - swingwear, underwear, tea towel, bib (bryndák), animal, dog. Nahé mužské tělo je zase drawstrings bag (stahovací pytel) nebo soap dispenser. No a ženské nohy jsou french fries a ženská hlava je fig. ()

Reklama

Reklama