Reklama

Reklama

Příběh osla v dějinách lidstva

(TV film)
  • Francie Sur la route des ânes (více)
Francie, 2017, 45 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

V současnosti těžko najdeme zemi, kde by neměli osly. Proč? Protože pomohli lidem dobýt svět... Osli nemají zrovna nejlepší pověst. Lidé na celém světě jsou přesvědčeni, že se jedná o svéhlavé a hloupé zvíře. Mnohde se také říká „hloupý jako osel“. Lidé používají osly odpradávna. Od dob prvních karavan, budování egyptských pyramid nebo Velké čínské zdi. Je tedy skutečně pravdivé tvrzení, že jsou tvrdohlaví? Na předsudky týkající se oslů bychom měli zapomenout. Tato zvířata umí plnit řadu důležitých úkolů a člověku pomáhají už od úsvitu věků. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Jsem moc ráda, že vůbec takový dokument vznikl, protože mám odjakživa slabost pro tohoto obdivuhodného tvora, který se stal v celé historii lidstva (tedy až na pár vyjímek) jen symbolem hlouposti a pohrdání, pouhým soumarem a užitkovým zvířetem. Osel domácí je velmi trpělivé, skromné a věrné zvíře. Je vysloveně chytrý a je to také skvělý parťák k lidem. Vše začalo před 5 tisíci lety v Egyptě domestikací jeho divokých předků, dnes je rozšířený doslova po celé planetě. Tak úplně přemýšlím, že bych si pořídila jedno malé oslátko jen tak pro radost.:) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně zpracovaný dokument. Chvílemi to vzal pěkně zeširoka (téměř až do dob, kdy ryby "vylezly na břeh"), zároveň nás seznámil s několika chovateli a hlavně s rozmanitými odnožemi tohoto skvělého zvířete. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama