Reklama

Reklama

Dynastie Kennedyů


Moc bohatství (E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Power of Wealth (více)

Obsahy(1)

Když v roce 1938 vyslal prezident Roosevelt přes Atlantik nového velvyslance ve Spojeném království, byl Joseph P. Kennedy celebritou. Řídil hollywoodské studio, zaznamenal úspěchy v obchodě i v politice. Patřil do dvacítky nejbohatších Američanů. Pozoruhodný vzestup Josepha Kenedyho jakoby neznal hranic. Pocházel z irské rodiny, která se propracovala ze dna na vrchol. Přitom Kennedyovi bývali velice chudí. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

PKD 

všechny recenze uživatele

Byli prokletí. To jest bez debat. Ale jinak...já tyhle dokumenty prostě žeru. ;-) A když to je např.o zlaté éře Hallywůdu...no, tak to je konečná. Chicht.:) ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za peníze si prostě můžeš koupit všechno, vzdělání, vliv, politickou moc. V případě této rodiny to zřejmě bylo vykoupeno prokletím, které stíhalo její členy. První část se zaměřuje na to, jaké kariéry očekával Joseph Kennedy od svých devíti dětí: Joseph "Joe" Jr. (1915), John "Jack" (1917), Rosemary (1918), Kathleen (1920), Eunice (1921), Patricia (1924), Robert "Bobby" (1925), Jean (1928) a Edward "Ted" (1932). Popisuje tragické osudy Joea, Rosemary a Kathleen a otcem silně tlačený vzestup Jacka, který ze "zlaté trojice" zůstal jediný na živu. Pěkný dokument, jen mě trochu mrzí, že vše začíná až v roce 1938, očekával jsem, že první část bude věnována vzestupu samotného Josepha Kennedyho, jak se z něho stal takový boháč a politik, pokud vím, nebylo to vždy legální ... ()

Reklama

Galerie (26)

Reklama

Reklama