Vůně kyperské kuchyně s Miroslavem Donutilem
Obsahy(1)
Hydroponní pěstování jahod jsme si prohlédli na farmě ve vesnici Deryneia a pokračovali pak návštěvou speciální rybí taverny Vassos. Jedním z ikonických produktů kyperské kuchyně je sýr halloumi. Paní Sofie nám ukázala jeho přípravu tradiční ruční metodou. U tradiční výroby, jak se to naučil od svého otce, zůstal i košíkář Petros Nikolau. A jeho výrobky jsou stále žádané. Na závěr jsme si hezky česky popovídali s kyperskými manželi. Sochař Leonidas Spanos studoval výtvarné umění v Praze a vrátil se na Kypr s českou manželkou, malířkou Olgou. (Česká televize)
(více)Galerie (16)
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize
Photo © Česká televize