Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film "Rizika pití" nabízí kazuistický pohled na rizika zneužívání alkoholu a způsoby, jakými dnes lékařská obec tyto “hazardní pijáky” sleduje a léčí. Snímek, který analyzuje čtyři stádia spadající do různých částí spektra problémového pití - od tzv. binge drinking, tedy nárazového pití velkého množství alkoholu, až po alkoholovou závislost – nabízí intimní pohled na muže a ženy z různých společenských vrstev, které spojuje jejich boj s alkoholem a jeho škodlivé účinky na jejich tělesné zdraví, vztahy a štěstí. Tyto silné příběhy jsou prokládány poučnými rozhovory s odborníky na závislosti, kteří vysvětlují poruchy spojené s užíváním alkoholu z vědeckého hlediska, stejně jako ohromujícími statistikami o nárůstu alkoholismu a jeho rizicích. Poučný a současně empatický dokument vrhá zlidšťující pohled na závažný, často celoživotní problém se závislostí na alkoholu, a předkládá strategie a možnosti těm, kteří mnohdy doslova bojují o svůj život. (HBO GO)

(více)

Recenze (4)

chozze008 

všechny recenze uživatele

No dobry , nedokoukal jsem, nic co bychom neznali z vlastniho okoli, zajimave jen pokud chcete vedet jak se chlasta v Americe. Na to ze to je HBO jsem cekal vic. Mnohem lepe (ne to utrpeni, ale spise podbouzeni) to vystihuje parodicka reklama v South Parku - cily na vyrobce alkoholu. Je to asi takhle - x - zaberu o tom jak je alkohol skvelej, jak jsou vsude zensky a rychly auta super party a nakonec tam hodej "pijte zodpovedne" :-). A co a na to troll verbal? Umi vubec anglicky? Neni to cinan? Chce byt presidentem? ()

Reklama

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Rizika pitia sú sondou do ľudskej duše napadnutou neprekonateľnou túžbou po alkohole. Dokument sleduje životy štyroch ľudí, dvoch mužov a dvoch žien, ktorý každý pije z iných dôvodov a presvedčení avšak z rovnakou túžbou to obmedziť, alebo prestať úplne. Všetkým totiž alkohol strpčuje život súkromný i pracovný. Posledný príbeh ma však naozaj zaujal a naplno odkryl krutosť tohoto ochorenia, ktoré človeka ničí postupne a systematický mu ovládne myseľ ale i telo samotné. Prežívať ozajstne utrpenie z nedostatku alkoholu je vyzobrazené práve na poslednom príbehu a chronologicky i najhoršom stupni alkoholizmu. Určite prínosný a poučný, ale ostávajúci v bežných koľajach, vyrozprávaný zo všetkou úctou k trpiacim touto duševnou chorobou a preto úplne korektný a ničím nešokujúci. Taký je Risky Drinking. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem tu formu zpochybňoval- a ani teď si nejsem jistej, jestli by se v podobným dokumentu mělo chlastat a chlastat a chlastat, ale jo- pokud to někdo dokouká celý, tak je to o tom, že na začátku se díky alkoholu dobře bavíme, a později nám ovlivňuje, komplikuje a zkracuje život. Okrajově se objevily i náznaky toho, jak negativně chlast zasahuje do životů blízkých. Chlast je svinstvo, všichni to víme, večer nás ale někdo někam pozve a všechna uvědomělost je pryč. Může na tom podobnej dokument něco změnit? Tak snad se kvůli němu aspoň nebude pít o to víc…. P.S.: V souvislosti s tou rozchlastanou mámou tady zazněla zmínka o kontrolovaném pití. To je slepá ulička a ztráta několika let, kdy by se ten nemocný člověk jinak mohl skutečně účinně léčit. Na kontrolované pití nevěřte- nefunguje! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama