Reklama

Reklama

Hvězdičky - Série 2 (2019) (série)


Otto (S02E07)

(epizoda)
Animovaný / Rodinný
Česko, 2019, 6 min

Obsahy(1)

Se zvídavostí a vynalézavostí se Otto Wichterle snad už narodil, trpělivost postupně získal. I díky tomu se z něj stal vědec a vynalezl dodnes používané kontaktní čočky. Mrkni na to.... Zorka a Robin objevili kouzelnou knihu plnou úžasných příběhů. Začti se do ní společně s nimi. Dnes se můžeš těšit na Ottu, kterého při jeho cestě za poznáním nikdy nezastavila žádná překážka. Pokusí se tě přesvědčit, že věda je zábava, obzvlášť pokud můžeš objevit nové užitečné věci a pomáhat díky nim ostatním lidem. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) Zpočátku lehce infantilní, avšak poté zajímavě pojatý pohled do života zvídavého chlapce, z něhož se díky jeho odhodlání stal slavný vynálezce kontaktních čoček. Animace je poněkud jednoduchá, nicméně tato kreslená jednohubka sází především na informační hodnotu a přímočaré poselství. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděno na AFO 2021 online. Dospělé to asi tak moc nenadchne, ale vzhledem k tomu, že primárními recipienty mají být děti, tak tleskám. Stručně bez zbytečných informací a dat se zde děti seznámí pomocí jednoduché animace s postavou jednoho z top českých vynálezců, který má na svědomí vynález kontakních čoček a silonu, od jeho dětství až po jeho objevy. Takové zlidštení jeho osobnosti. ()

Reklama

Reklama