Reklama

Reklama

Uri: The Surgical Strike

  • Indie उरी - द सर्जिकल स्ट्राइक (více)
Trailer

Obsahy(1)

18. září 2016 napadli nad ránem ozbrojenci indickou vojenskou základnu v Kašmíru. Zemřelo 17 vojáků a 4 útočníci. Indie z útoku obvinila znepřátelený Pákistán. "Ujišťuji národ, že ti, kteří jsou za tímto zbabělým útokem, nevyváznou bez trestu," uvedl premiér Nárendra Módí. Následné vyšetřování potvrdilo, že teroristé přišli z Pákistánu. Indická vláda se rozhodla inspirovat odvetnou akcí Mosadu po teroristickém útoku v Mnichově v roce 1972. Padlo rozhodnutí vyslat za hranice Indie několik týmů speciálních jednotek URI, které chirurgicky přesnými útoky zničí tábory teroristů, aby bylo islámskému Pákistánu jasné, že žádný akt agrese nezůstane bez odplaty. Film mapuje tuto operaci doposud nevídaných rozměrů i její průběh a je natočen na základě skutečných událostí. (Big Bear)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Akční stránka byla parádní. Indické speciální jednotce to šlapalo jako po drátkách a pákistánští ručníkáři neměli šanci. Celé to ale zároveň působilo důvěryhodně a to i proto, že Indové se vyhnuli nějakému osobnímu gerojství. Závěrečné dlouhá sekvence věnující se samotnému zásahu patří na žánrovém poli k tomu nejlepšímu. Co se příběhu týče, tak ten byl tak trochu sešit horkou jehlou, ale drželo to jakž takž pohromadě a to v tomto případě stačilo. Došlo i na nějaké ty písničky, ale díky Bohu tu na ně nikdo netancoval a co se patosu týče, tak ten působil v indickém podání milým způsobem, jakkoliv to třeba v případě pohřbu působí nepatřičně. Prostor dostala i jedna z tradičních indických krásek, takže i přes poněkud přetaženou stopáž jsem velmi spokojen. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…09.09.2016 TO INDICKÁ ARMÁDA OPLATILA VYKONÁNÍM JEDNÉ Z NEJSTRATEGIČTĚJŠÍCH TAJNÝCH OPERÁCÍ“… /// Od indickejch filmů jsem si dal pár let pauzu. (Proč? Prostě už mě tak nějak srali…) Takže jsem málem - podle nadšení, očekával akčňárnu západního stylu. No… takže ne! Úvod dobrej, pak jedeme příběh (celkem nuda, ale na druhou stranu vypovídá vo těch jejich složkách…). Po ¾ hoďce titulky, akce a zase příběh – je to podle skutečnosti, takže… To se kurva bojej, že když to nebude mít míň jak 2 hodiny, že na to nikdo nebude čumět? Hodně zpravodajský činnosti, takže zajímavý… ovšem jak pro koho. Do závěrečný akce je to dost dlouhý a i pak je to celkem nuda. Prostě vyprávění vo tý jejich operaci! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chcu poznat indickej „Boží hněv“. 3.) Thx za titule „andrea1717“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtyři teroristé zaútočili 18. září 2016 na základní vojenský tábor Uri v Kašmíru, kde zabili devatenáct neozbrojených vojáků. Indická armáda provede 29. září 2016 odvetný strategický úder v tajné operaci The Surgical Strike... Tento film vzdavá hold mrtvým a všem statečným vojákům sloužícím v armádě. Příběhu by se dalo určitě něco vytknout, ale akční scény fungují dobře. Jai Hind. HODNOCENÍ 70% ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Místy zdlouhavé a zbytečné rodinné drama. Nicméně, já se na tento film těšil. Očekávání naplnil, hlavně mě překvapila nadupaná akce a kupodivu i dobrý soundtrack. Občas zpomalovačky a nažehlení vojáčci jako od Baye. Člověk se asi nikdy nedoví jak přesně to bylo a zda všechny operace na konci filmu proběhly tak jak proběhly.... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indové servírují chlapáckou našlapanou jízdu o Indické speciální jednotce URI, která jde po Pakistánských teroristech. Indie se zde opravdu vytáhla. Nejen, že vynechala své tanečky, ale natočili velmi autentický, realistický a drsný akční film. Akce je ideální počet a je natočena perfektně. Všechny přestřelky jsou poutavě natočené, vizuálně působivé a speciální jednotka odvádí vskutku profesionální práci. Film baví i po příběhové stránce a udržuje si velmi solidní tempo, takže nestíhá nudit. Tohle se povedlo. Na podobné úrovni jako 13 hodin. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Po závěrečných filmových titulcích následuje ještě krátká scéna. (Rominator)
  • Film je založen na skutečných událostech. (Rominator)
  • Název filmu se objeví až po 45. minutě. (Rominator)

Reklama

Reklama