Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 286)

plakát

Můj kámoš špión: Věčné město (2024) 

První díl mám hodně rád a viděl jsem jej 3x. Je to taková velmi vtipná špionská rodinná akční komedie s perfektním Bautistou a dobře hrající Chloe Coleman, ale kouzlo jedničky je pryč a dvojka je vlastně úplně zbytečná, kde humor šel hodně do ústraní, akce je velmi průměrná a je jí málo a zápletka je ta nejobyčenější, co snad může být. Potěší jen hezké prostředí Itálie a Chloe Coleman, která roste ve skvělou herečku ( tady dokonce zvládá i akci sama, takže jsem zvědav, jestli z ní v budoucnu bude akční hrdinka). Škoda, těšil jsem se. 5/10.

plakát

The Convert (2023) 

Hezká příroda, slušný Guy Pearce a pěkně krvavá řežba ( krev stříká překvapivě ve velkém) na závěr to jsou plusy. Mínusem je docela pomalé tempo a né úplně záživný příběh, ale na jedno podívání v pohodě. 55%

plakát

Twisters (2024) 

Včera jsem si zašel na novinku týdne v kinech což se považuje tak trochu jako sequel 90tkového Twister a není to špatný, ale úplně mě to bohužel nestrhlo. Potěší Glen Powell a Daisy Edgar Jones, která zde hraje takovou tu inteligentní ženu, která vše vyřeší. Vizuálně je to slušné, oceňuji, že se to drží při zemi a nejsou zde žádné přepálené CGI atrakce ani destrukce, je to docela autenticky realistické, ovšem té akce není mnoho a mohla být podána působivěji ( mnoho baráků totiž neodletí, bodycount taky není nejvyšší a atmosféru jsem čekal o něco nepříjemnější a intenzivnější). Našlo se zde za mne i pár hluchých míst, nemá to velmi adrenalinové tempo a znova bych se na film nepodíval, resp vůbec by mi nevadilo kdybych si film nechal až na doma, na zážitku by se nic nezměnilo. Ucházející průměr a plus za to, že katastrofické filmy už moc nevznikají, ale možná to není můj úplný šálek kávy. 6/10.

plakát

Motorkáři (2023) 

Je to docela slabé. Paradoxně, tam kde film končí měl začínat. Protože až posledních 10 minut, se dozvíme, že gang se rozjel naplno ( Prostitutky, drogy, vraždy), to co jsme tedy chtěli vidět, tak se rozjede v sequelu, který nepříjde. Když už teda nedošlo na chlapský gangster shit, tak jsem doufal, že si člověk užije alespoň těch motorek, ale NOPE dokonce i těch je tu poskrovnu. Hlavně, že je potřeba opět řešit vztahy. Hardy a Butler si své odehrály, ale krom jedné vypálené hospody a "malem" rape se tu za 2 hodiny nestalo nic zajímavého a to po slibném traileru vnímám jako podpásovku. Úplně jsem netrpěl, ale teda  s výsledkem nejsem spoko ani náhodou.  Potěší alespoň mini camea známějších tváří.5/10.

plakát

Psanci: Potrestání (2024) 

Nejlepší a nejuznávanější korejská série současnosti, která si drží kvalitativní standard i po čtvrté! Tentokrát tu máme online hazard a Filipínce, kteří se rádi ohánějí nožem.  Dějově mi to přišlo sice slabší než předešlé díly, ale akce je opět parádní a je jí docela dost. Don Lee to tu opět řeže tak, že každý odletí 2 metry a ty jeho šupy jsou prostě boží. Záporák se taky povedl, ostatně každý díl téhle série má skvělého záporáka a po každé z jiné Asijské země a tenhle Filipínec s nožem předvádí moc pěkné kousky, všechny ty sekvence s noži mají skvělou choreografii, je hodně nebezpečný a dělá slušný problémy. Finální Fight v letadle jsem si užil náramně. Celkově parádní akční jízda s Top vizuálem, skvělým Donem Lee a úžasnou akcí, tady prostě buď to miluješ nebo ne. a 5tka Tchaj Wan ?? :)8/10.

plakát

Des Teufels Bad (2024) 

Fiala a Franz sice patří k nejlepším režisérům Rakouska, ale jejich tvorba je hodně art/slowburn, takže mně se trefí do vkusu málokdy a tentokrát to vyšlo opět jen na půl. Je tu zajímavé dobové zasazení do 18. století, kde byly docela kruté a drsné tradice,rituály a pravidla. Jako dobové historické drama to docela funguje, ale je tu hodně málo postav o žádný zajímavější příběh se to bohužel nesnaží a občas film tvůrci okoření trochu nepříjemnější scénou, ale nikdy to pořádně nestrhne ( i ten rape klidně mohli ukázat!!), tempo se vleče, nic moc se tam neděje  ( hlavní první hodina je úmorná), takže o hodnocení je u mě rozhodně rozhodnuto. Nejvíce mě zaujal finální rituál, ten byl docela slušně sick, ale nic na co bych měl vzpomínat. 5.5/10.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Tohle bylo fakt strašný :D Dlouho jsem neviděl film, ve kterém by nebylo nic, co by mě zajímalo. Humor  úplně mimo, akce je strašná ( jednak jí je málo a jednak stojí za hovno), Eddie Murphy je herec, který je už dávno za zenitem, takže mi přišel být otravný a nesympatický, k sérii nemám žádný vztah, takže nostalgická rovina na mě nefungovala, příběh je divný a nezajímavý, jediné co tak potěší jsou camea známějších herců, ale to je tak vše. Když to srovnám například s Mizery, ve kterých funguje parádní erková akce,sountrack, herci a super humor, tak tohle je hodně downgrade. Not for me. 3/10.

plakát

Ur mörkret (2024) 

Očekávaný Švédský atmosférický horor nakonec po strhujícím traileru je jen slušnou žánrovkou, ale čekal jsem prostě víc. Pátrání po zmizelé ženě v přírodní švédské rezervaci s nordickým folklórem a pověrami o jeskynní víle znělo na papíře skvěle, ten výsledek je takový těžko zařaditelný. Má to sice slušný vizuál, nepůsobí to levně to je důležité, prostředí je fajn ( jeskyně), atmosféra je místy slušná a došlo i na nějaké vraždy, ikdyž nějaké gore se očekávat rozhodně nedá. Toho strašení je zde na můj vkus málo a nepřišlo mi být úplně funkční. Je to na půl duchařina na půl slasher, ale v žádné rovině to prostě nejde na dřeň, tak aby mě to strhlo či nějakou scénou vytrhlo ze židle. Naštěstí to nenudí a ta mytologie je docela funkční, škoda nic neříkajícího závěru ( mít to pořádné finále asi bych byl ochotný i jít výše), takhle jen za lepší 3. Za zkoušku stojí. 6/10.

plakát

Strážci (2024) 

Tak k mému překvapení nakonec vlastně v pohodě. Dcera Shyamalana teda rozhodně poráží dceru Cronenberga. Vizuálně je film na úrovni, líbila se mi celá ta mytologie kolem strážců ( První střetnutí s němi má skvělou tajemnou atmošku i vizuálně je správně poutavá- zkrátka hezky nasnímané potvory) Film nabídne také pár zajímavých zvratů, kde ten v závěru mě docela slušně dostal. Drželo si to mou pozornost a to se počítá. Je to sice víc Mystery hororová pohádka než regulérní horor, ono těch hororových sekvencí je zde docela málo, ale myšlenka toho všeho mi zkrátka přišla fajn a nápaditá, takže rád 4 hvězdu nadhodím. Bavilo. 7/10.

plakát

In a Violent Nature (2024) 

Takže dojmy po zhlédnutí. Slušná gore Mňamina ( sice bych se nezlobil kdyby toho všeho bylo tak 2x více), těch gore scén je tam všehovšudy asi jen 5, což není úplně mnoho vzhledem k tomu, že ten film stojí hlavně na tomhle, ale zas jsou pořádné a ta jedna scéna s hákem si myslím, že letos už nic nepřekoná, to byla fatalita jak z Mortal Kombat !!   Oceńují tedy i originální pohled z perspektivy vraha a 80´s atmošku, líbil se mi i celkový look hlavního mutanta, který využívá i zajímavý zbraně a killy jsou prostě hezky kreativní ( hlavně má uchylku na řezání hlav různými způsoby !!   .To, že to nemá žádný děj, žádný nosný postavy a dialogy se dalo čekat, co mne trochu zklamalo je finále. Vyloženě posledních 15 minut se film proměnil v ukecané drama, takže tam kde se do toho Nash měl pořádně opřít a přidat na jatkách, tak hodně ubral z plynu a končí to tak nijak. Škoda je to tak 3.5. Teď by to chtělo udělat Vřískot z perspektivy vraha please ! :) Po uležení v hlavě se na ty 4 hvězdy necítím.65%