Reklama

Reklama

Velký hack

  • USA The Great Hack
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podívejte se, jak se společnost Cambridge Analytica zpracovávající data stala kvůli volbám amerického prezidenta v roce 2016 symbolem temné stránky sociálních médií. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i přes silné a v dnešní době echt důležité téma a dobře zvolenou,poutavou formu mě tenhle dokument zdaleka nevtáhl a nešokoval tolik jak jsem čekal.On totiž nepřináší prakticky nic objevného a kdo viděl třeba Homeland a nebo celovečerní Brexit (a nebo se o tohle téma trochu víc zajímá) nenajde tu žádnou novinku...70% ()

Gienah 

všechny recenze uživatele

Ako dokument mi to prišlo pomerne slabé a k uchopiteľnejším informáciám sa prepracovali až v druhej tretine. Pre človeka, ktorý neuvažoval o súvislostiach medzi FB like, prehliadaním internetových stránok a reklamami; niekoho, pre koho je políčko potvrdzujúce prečítanie Podmienok iba otravné kliknutie navyše, je to (pevne dúfam) očiotvárajúci úvod do reality "obchodovania so súkromím ľudí". Ako píše Davies182, v Homeland na to poukázali oveľa explicitnejšie. V beletrii si o téme straty súkromia, sociálnom nátlaku, prácou s informáciami etc. môžete prečítať napr. v knihe od Dave Eggers The Circle, ktorá bola i sfilmovaná do rovnomenného filmu. Slabé *** ()

Reklama

montongery 

všechny recenze uživatele

Zde musím souhlasit s ostatními uživateli, že je dokument zaměřen spíše na diváka, který je touto tématikou nepolíben. Pro ostatní to jinak bude vše důvěrně známé a bez nějakých nových myšlenek či věcí k zamyšlení. Ale jako úvod o tom, co by si každý na internetu měl automaticky a sám uvědomovat (např. to že mu volby výběru nejsou předkládány náhodně a je zde tedy v takové své názorové bublině aj.) skvělé . ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Důležité téma, s tendenčním náhledem. Hajzli jsou republikáni a Farage, tech companies jsou pouze jakýsi neutrální virtuální mrak, a samotní pracovníci Cambridge Analytica jsou hodnocení jako chudinky, kteří nevěděli co dělají. To vše proloženo "uměleckými" záběry na unikající data, smsky vvyjadřující osobní pocity aktérů atd. Středem dokumentu je pak otřesná lidská bytost Britanny Kaiser, s vizáží Pekingské kachny a hlasem rezavé okenice, která popíjí koktejlíčky v exotických destinacích, a stěžuje si jaký má hrozný život a jak je statečná, což jí autoři dokumentu nepokrytě baští. Většinou to nedělám, ale doporučuji tuto recenzi, která shrnuje všechny chyby tohoto dokumentu lépe než bych to kdy zvládl já: https://www.slantmagazine.com/film/review-the-great-hack-is-an-elusive-look-at-the-cambridge-analytica-scandal/ ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Co tu píšou mnozí jiní, je pravda. Pokud jste aspoň trochu sledovali dění okolo Cambridge Analytica, tenhle dokument vás moc ničím nepřekvapí. Ale podobně jako u Before the Flood, domnívám se, že The Great Hack není ani tak určenej mně, jako spíš lidem, kteří tu kauzu prakticky vypustili, aby jim dodal základní informace v pěkným balení. A to myslím funguje. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama