Reklama

Reklama

Jak to zvířata dokážou

(seriál)
  • Česko Jak to zvířata dělají? (více)
Velká Británie, 2019, 22 min

Hrají:

Hugh Bonneville (vypravěč)

Obsahy(1)

1. Levitující ještěrky a nesmrtelné medúzy: Nové vědecké objevy a technologie odhalují, jak ještěrka doslova chodí po vodě. Jsou medúzy nesmrtelné?
2. Nadzvukové sovy a neviditelné chobotnice: Odborník na ptáky vysvětluje, jak sova dokáže ulovit kořist, kterou ani nevidí. A proč je chobotnice mistrem převleků?
3. Ptáci létající pozpátku a slizcí mořští tvorové: Záběry z vysokorychlostní kamery ukazují, jak kolibřík létá pozpátku. A proč jsou sliznatky těmi nejnechutnějšími stvořeními v celém oceánu?
4. Psí ocasy a krokodýlí čelisti: Vědci odhalují pravý význam toho, když pes vrtí ocasem. Jaké tajemství skrývají silné čelisti krokodýla a jak jim uniknout?
5. Jasnovidné kočky a chlupaté vydry: Nové vědecké objevy a technologie odhalují, jak kočky dokážou zjistit blížící se zemětřesení několik sekund předem. A jak se vydry mořské v ledových vodách udržují v teple?
6. Sloní nosy a starověká zvířata: Nové vědecké objevy a technologie odhalují, proč mají sloni choboty. Proč se někteří živočichové dožívají tak vysokého věku a proč kočky předou? (Animal Planet)

(více)

Reklama

Reklama