foto

Hugh Bonneville

  • nar. 10.11.1963 (53 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britský herec, známý především jako Robert Crawley, hrabě z Downton ze seriálu Downton Abbey, se narodil jako Hugh Richard Bonneville Williams 10. listopadu 1963 v Londýně. Herectví vystudoval na Webber Douglas Academy of Dramatic Art. Roku 1987 debutoval v Anglickém národním divadle a od roku 1991 je členem Královské Shakespearovské společnosti. Z počátku vystupoval pod jménem Richard Bonneville.

Během své kariéry si prošel mnoha televizními seriály (The Vet, Married for Life, Midsomer Murders, Daniel Deronda), avšak ve filmu se mu větší role vyhýbaly. Výraznější postavy si můžeme pamatovat například z Notting Hillu, Iris, nebo The Monuments Men.

Od roku 1998 je ženatý s Lucindou Williams, společně mají jednoho potomka.

Lucie "LucyZ" Žurovcová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Hippie Hippie Shake
2017 Nádech pro lásku
Paddington 2
Thomas & Friends: Journey Beyond Sodor
Viceroy's House
2016 Our Ex-Wife (TV film) - vyp.
V kruhu koruny II: Jindřich VI. (1. díl) (TV film)
2015 Silent Hours
Stick Man
2014 A zase ti Mupeti!
Paddington
Památkáři
2013 Lví chlapec (studentský film)
2012 Mr. Stink (TV film)
2010 Ben Hur (TV film)
Burke and Hare
Legally Mad (TV film)
Slečna Marplová: Rozbité zrcadlo (TV film)
Smrt v Šanghaji
Třetí hvězda
2009 Knife Edge
Lovci (TV film)
Napříč časem
Zlomový rok 39
2008 French Film
Obscenita - Příběh Mary Whitehouseové (TV film)
One of Those Days
Smutky slečny Austenové (TV film)
2007 Diary of a Nobody, The (TV film)
Poslední píseň
2006 Beau Brummell – okouzlující muž (TV film)
Scény z partnerského života
Tsunami: Následky (TV film)
2005 Commander: Virus, The (TV film)
Piccadilly Jim
Ústav
Z očí do očí
Zpátky do školy
2004 Krása na scéně
2003 Conspiracy of Silence
Čtvrtek dvanáctého (TV film)
Hear the Silence (TV film)
Love Again (TV film)
Pohádka mého života (TV film)
Velitelka (TV film)
2002 Daniel Deronda (TV film)
Doktor Živago (TV film)
Impact (TV film)
Na špičce jazyka (TV film)
Sous mes yeux (TV film)
Stahující se mračna (TV film)
Tajný život princezny Diany (TV film)
2001 Císařovy nové šaty
Dohola
Iris
Zloději a vyděrači
2000 Dívka jako ty (TV film)
Madame Bovary (TV film)
1999 Mansfieldské sídlo
Notting Hill
1998 Scold's Bridle, The (TV film)
1997 Breakout (TV film)
The Man Who Made Husbands Jealous (TV film)
Zítřek nikdy neumírá
1994 Frankenstein
Umírající detektiv (TV film)
1993 Příliš vydařený útěk (TV film)

TV seriály

2016 Galavant (TV seriál)
A New Season aka Suck It Cancellation Bear (S02E01)
2015 Galavant (TV seriál)
Comedy Gold (S01E04)
Walliams & Friend (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 W1A (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Episode #5.8 (S05E08)
Episode #5.7 (S05E07)
další epizody (9)
2013 Da Vinciho démoni (TV seriál)
Viselec (S01E01)
Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Episode #4.8 (S04E08)
Episode #4.7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Episode #3.8 (S03E08)
Episode #3.7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Twenty Twelve (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Episode #2.8 (S02E08)
Episode #2.7 (S02E07)
další epizody (9)
Pán času (TV seriál)
Dobrý muž jde do války (S06E07)
Kletba černé skvrny (S06E03)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Episode #1.7 (S01E07)
Episode #1.6 (S01E06)
Episode #1.5 (S01E05)
další epizody (7)
Rev. (TV seriál)
The Silence (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Vražda v Orient expresu (S12E03)
2008 Hledači kostí (TV seriál)
Lost in Austen (TV seriál)
2007 Freezing (TV seriál)
Pět dní (TV seriál)
2005 Robinsons, The (TV seriál)
2002 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Zvoní ti umíráček (S05E03)
2001 Armadillo (TV seriál)
The Cazalets (TV seriál)
1998 Mosley (TV seriál)
1997 Get Well Soon (TV seriál)
Holding the Baby (TV seriál)
1996 Married for Life (TV seriál)
1995 The Vet (TV seriál)
1994 Vicar of Dibley, The (TV seriál)

Dokumentární

2015 Girl with a Pearl Earring: And Other Treasures from the Mauritshuis
2014 Život v časech "Panství Downton" (TV film)
2013 Doctor Who: The Doctors Revisited (TV seriál)
2012 Zpátky v čase: Rodina (TV seriál)
2011 Cesty hrůzy (TV seriál)
Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)

TV pořady

2016 The 21st National Television Awards (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2012 Just a Minute (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2009 Country House Rescue (TV pořad)
Ruth Watson's Hotel Rescue (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace