Reklama

Reklama

Lil Peep: Pro každého vším

(festivalový název)
  • USA Everybody’s Everything (více)
Trailer
Dokumentární / Hudební
USA / Velká Británie, 2019, 115 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Intimní portrét vzestupu umělce jménem Lil Peep. Hudba, ve které kombinoval nejrůznější žánry a která si získala spoustu fanoušků, byla doslova jeho život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem velkým fanouškem, jeho osobnost mě fascinuje. Myslím, že si lidé jeho tvář budou navždy vybavovat s jeho hudbou. Tento dokument přibližuje Lil Peepa jako osobnost, stejně tak jeho druhé já Guse. Cítím se zvláště při sledování, ale to je správně. Bez toho by to nebyl pravý dokument o Lil Peepovi. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Gus je padlým andělem. Byl tím, který si i přes veškerá úskalí, které mu život přinesl, našel důvod, proč být, byť jen tak krátce. Jak to s jeho smrtí bylo doopravdy ví nejspíše jen on sám. Nechal tu za sebou ovšem velmi silný odkaz v podobě skvělé hudby, která se pro naší generaci stala nesmrtelnou. Dokument pak Peepa zobrazuje sice mírně nechronologicky, kdy se střídají jeho vzpomínky s dětství a vystupování s Gothboiclique, ale ukazuje i jeho poslední měsíce života, kdy se věnoval i jiným věcem než jen hudbě. Hrozně se mi líbil vztah mezi ním a dědečkem, který mu nahrazoval otce. Závěr byl pak silný, tak jak jsem očekával. Pro některé mohl být tento potetovaný člověk podivín, pro mě však umělec s nespornými kvalitami, v jehož hudbě zobrazuje svou křehkou a citlivou osobnost. Lehce nadhodnocuji, jelikož mám Peepa moc rád, avšak z hlediska filmové kvality musím podotknout, že snímek neukázal protagonistu z více úhlů pohledu (například jak se dostal k drogám nebo silněji neukázal vztah matky či bratra více do hloubky apod.) I tak ale rád udělím 4 hvězdičky, byť jsem určitě mírně zaujatý. "Až umřu, budete mě milovat!" 81% ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Ať už má příběh Lil Peepa jakoukoli výpovědní hodnotu o současné mládeži nebo jen jednom životě, zdá se mi že na dvouhodinový dokument byla jeho kariéra příliš krátká. Takto má sice film rozhodně co říct, obzvlášť opírá-li se při tom zrovna o tklivé dopisy a zpovědi Gusova dědečka, veškerá stopáž nad 30 minut je ale pouze omílání stejného jinými mluvícími hlavami. Rozhodující ale nakonec je, že přestože mi jeho hudba nic neříká, rozhodně by byla chyba odsoudit celý dokument, popř. relevanci této krátké kariéry, fráze "it's better to burn out than to fade away" se ostatně opakuje už přes 40 let. Každopádně scéna, kde se Lil Peep baví se svými obdivovateli a zároveň vrstevníky na berlínském letišti je zásah do černého. ()

Bednaa 

všechny recenze uživatele

I pro mě jako člověka, co má v playlistu jen pár Peepových songů funguje Everybody’s Everything jako hezká vzpomínka na zajímavého umělce. Je to sice velká pocta, zároveň se ale nebojí ukázat i úskalí raperova života a chytře neodpovídá na otázky, jestli si za všechny ty problémy především s drogami a depresemi mohl on sám, lidé okolo něj, nebo showbyznys. Jen je škoda, že některé písničky, které měly potenciál vytvořit opravdu silné momenty jsou po chvilce zabity a zazní z nich jen kousíček. Posledních dvacet minut je ale dostatečně mrazivých a dojemných. Teď už jen poprosím podobný dokument o mém oblíbeném Chesteru Benningtonovi! ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Smutný, ale zaujímavý dokument o Rapperovi Peepovi, ktorý mal svojich fanúšikov. Na to, že zomrel 21 ročný, obehol kus svete a zažil kus popularity a oddaných fanúšikov. Dokument hovorí temer o všetkom, ale nie, kto ho dostal do kolotoča, marihuány a následne drog, ktoré ho poslali na onen svet, tak mladého. Tak trochu nepochopiteľné, keď nikto z rodiny sa nemal, ani zďaleka k týmto sračkám. Verejne propagoval drogy, večne zhúlený aj s celou jeho partiou a žiadny konflikt zo zákonmi. Čiže tento dokument bol obsiahnutý, len z jedného uhla pohľadu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Společně s tímto dokumentem vyšlo i posmrtně vydané album stejného názvu. Album obsahuje i rané skladby Lila Peepa, které nahrál pouze na Soundcloud. (Emo-haunter)
  • Ve snímku je jasně ukázán vztah mezi Lilem Peepem a jeho dědečkem, který ho názorově silně ovlivnil. (Emo-haunter)
  • V dokumentu měl být i rapper Post Malone, avšak ve filmu se nakonec neobjevil. Objevil se pouze v traileru a bonusových scénách. (Exyyyk)

Reklama

Reklama