Reklama

Reklama

Roger Waters: Us + Them

(koncert)
  • Velká Británie Roger Waters: Us + Them (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Roger Waters, hudební génius a jedna z hlavních tvůrčích sil legendárních Pink Floyd, uvádí dlouho očekávaný film Us + Them. Ve vizuálně dokonalé produkci s dechberoucím zvukem se v něm vrací na koncerty v Amsterdamu, kam zavítal v roce 2018 v rámci světového turné. Na celkem čtyřech koncertech tehdy zazněly skladby z nejúspěšnějších alb v kariéře Pink Floyd, konkrétně „The Dark Side of the Moon“, „The Wall“, „Animals“ a „Wish You Were Here“, stejně jako z Watersovy poslední sólové desky „Is This The Life We Really Want?“ Waters na filmu spolupracoval se Seanem Evansem, který svůj režisérský talent prokázal už snímkem Roger Waters: The Wall (2015). (Aerofilms)

(více)

Recenze (11)

Witta 

všechny recenze uživatele

Nejlepší koncert mýho života, který laťku nasadil tak vysoko, že se bude jen těžko překonávat. O to víc to na mě zapůsobilo zrovna v této době, kdy jsou veškeré aktivity tohoto typu nemožné. K dokonalosti chybí pouze jedno- hlas Davida Gilmoura🙂 ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jít na Waterse a potom si stěžovat, že je to levičák a že propaganda, je jako jít do gay klubu a pak si stěžovat, že mám ochmatanou prdel. Tak tam nelez, mohls to čekat, musím říct já a koncertnímu zážitku z kina dát plnej kotel, protože show, emoce, muziku, to Roger umí a já byl nadšenej. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na 1.pražském koncertě k tomuto turné, takže bych jsem mohl zkopírovat svůj report a bylo by to :-). Přesto je pár rozdílů: Na plátně to vypadalo víc politicky než to v reálu vypadalo a Amsterdam si Roger vybral záměrně podle složení publika, to byla Mekka přistěhovalců. Dále koncert byl zkrácen, přídavky chyběly kompletně a místo toho byl krátký pohled do zákulisí a vysvětlení poselství turné. Poslední rozdíl je zvuk - koncert byl nejlépe nazvučený v mém životě, přesto na záznamu to tak vůbec nevypadá a kino mohlo být hlasitější, to ubírá hodnotu celkovému zážitku. Dále pak není moc, co zmiňovat, jen doprovodné vokalistky si některé pěvecké linky upravily (The Great Gig in the Sky) nebo přidaly (Smell the Roses), Dave Kilminster je velmi dobrá alterace Gilmoura, Jon Carin a Bo Koster skvěle čarují na klávesových nástrojích a Ian Ritchie je výborný saxofonista; takže skladby znějí téměř tak, jak byly nahrány kapelou Pink Floyd. Kdybych nebyl na koncertě dám za 5, takhle jednu hvězdu ubírám za chybějící skladby a zbytečně tlačení na humanitu, zvlášť, když chybí ten 5 minutový proslov Rogera, který o tom byl a bylo by lepší než záběry na černochy v bídě. ()

ellniora 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s předchozími dvěma komentáři. Hudba Waterse a obecně Pink Floyd se vždycky zabývala politikou a světovou situací. Vždycky šli v něčem proti proudu a ukazovali jiný pohled na svět. Díky tomu vznikly písně, které vznikly. Díky tomu byly i zasazené do Us + Them. Jestli někomu vadí, že je v klipu žena s šátkem na hlavě, pak nebude chyba ani ve Watersovi ani v ženě s šátkem na hlavě. Jestli si někdo za dlouholetou kariéru PF na scéně nestihl všimnout, že nešli nikdy s davem, pak je problém někde jinde a evidentně nebylo pochopeno to hlavní. Výběr hudby je perfektní, vizuál je dokonalý. Dramaticky dotváří celou atmosféru. Holky vokálistky perfektní, kytaristi úžasní. Emoce se mísí celým koncertem. Je to skvělý a cením to. Jedna jediná výtka z hlediska hudby je, že nikdo v životě nenahradí Gilmoura a jeho výraznou osobnost, ať se to týká hlasu, způsobu hraní, atd. Waters jako vždy geniální, přesvědčující a správně svojský. Dík, to jsem potřebovala. (Btw. jenom blbec dá odpad jen proto, že nechal převládnout politiku, která třeba zrovna jemu nesedí. Podstata CSFD je v tom, vzít dílo jako celek a podle toho hodnotit. Pak celý hodnocení ztrácí na významu přesně kvůli těmto slabým jedincům.) ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

Tímto zdravíme soudruha Waterse a jeho přátele v Palestině a vzkazujeme: Jděte do prdele! Salóní komunista a ultra levičák stihl zahrát na politické agitce, ehm na koncertě, několik starých dobrých fláků a pak spoustu nového angažovaného materiálu... a urazit prakticky všechny státníky a politiky světa - od Theresy Mayové, po Borise, Putina, Merkelovou, Shiraka..... a samozřejmě nesměla chybět povinná 5 minutovka nenávisti proti Trumpíkovi. No k lístku by měl být i blicí pytlík. Mělo mě to napadnout hned na začátku, kde se jako první objeví ženská v hidžábu, pak uprchlící se člunem a spousta...opravdu veliká spousta černoušků... no hnus! To už nemá s hudbou vůbec nic společného. ()

jirkaslava 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: "PARÁDA" Tohle je prostě film jen a pouze pro fanoušky Pink Floyd. Zvuk - Bomba! Jediná škoda, že nejsou titulky i během písní, vůbec by to nevadilo pro lidi, kteří se pak můžou jen dohadovat, o čem přesně, že to zpíval :-) ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Bol som osobne na prvom pražskom koncerte a bolo to dokonalé, hlavne ozvučenie v hale bolo najlepšie ale som kedy na koncerte zažil. Koncertný záznam z Amsterdamu je peknou spomienkou na skvelý koncert len ma mrzí, že všetko končí pred záverečnými prídavkami, toto absolútne nepochopím, dúfam že pri vydaní na nosičoch bude koncert celý. A kto tu rieši politickú angažovanosť Rogera nech na jeho koncerty nechodí lebo vždy ide hlavne o hudbu. ()

Thailon 

všechny recenze uživatele

3* davam za zvuk, ten bol vyborny, lutujem, ze som na danom turne nebol. K politike sa nevyjadrujem, svet totiz nikdy nebol, nie je a nebude ciernobiely. Skoda, ze spevak bol dost hlasovo nevyrazny. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Parádní koncert v dokonalém záznamu. Možná až moc dokonalém. Všechno klape na zlomky vteřiny, a to u rockové hudby není ono. Ale k Watersovi a Pink Floyd to patří. ()

OtaPlk 

všechny recenze uživatele

Velice povedená podívaná. Jak vizuální, tak zvuková i ve výběru skladeb. Snad mi tam chyběla nějaká z výtečného alba Amused to Death, ale vynahradil mi to perlami z The Dark Side... , ty se mi neoposlouchají. A reakci toho "odpaďáka" se musím smát. Přesně tu jsem při záběru naloďování migrantů a zatracování politiků předpokládal. Jen nechápu, že ho to tak dojemně pobouřilo. V textech Rogera jak v Pink Floyd, tak pozdějších projektech, nejsou tato témata žádnou novinkou, takže mi příjde, že je tento kritik hodně mimo mísu. ()

MajaQ odpad!

všechny recenze uživatele

Rogere jdi se léčit. I když jsi byl politicky a názorově vždy trochu mimo, tak takovou politickou sračku jsem opravdu nečekal. Každou písničku zmrvit - to je tedy umění. Nemohu dát ani jednu hvězdu za hudbu/zpěv neboť "zpěvák" si koule nejěpíše nechal doma. A tu Palestinu si strč někam.... ()

Reklama

Reklama