Reklama

Reklama

Under Two Jags

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1923

Obsahy(1)

Cizinec (Stan Laurel), který před základnou cizinecké legie právě sestoupil z velblouda, bude asi trochu smolař. Nejenže nemá na zaplacení útraty v místním hostinci a musí tak nedobrovolně narukovat, pořadová cvičení jsou pro něj španělská vesnice a zamiluje se do něj prostorově výraznější vojanda, jeho v dobré víře vyřezávané pouzdro na nůž zraní velícího důstojníka, a vojáček tak putuje rovnou před popravčí četu. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Eight (1923-1928). Příšerná ptákovina, tentokrát s jiným hudebním doprovodem, obsahově ale mnohem zoufalejší než nejhorší film ze série L+H. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Parodie na Browningův film Under Two Flags z roku 1922. Kdesi na Sahaře Laurel vstoupí do cizinecké legie, protože nemá v hospodě na zaplacení. Celkově dost nudná groteska. Nejlepší je scéna s vojenským nástupem, za jehož neustálé maření a za zesměšňování velitele jde Laurel do vězení a následně na popraviště. Jeho poněkud divoká milá ho na koni zachrání a ve vykopané jámě skončí nakonec sám velitel. Zkrácená verze běžela v cyklu Comedy Capers pod názvem Cizinecká legie. ()

Reklama

Reklama