Reklama

Reklama

Zázračné houby

  • USA Fantastic Fungi (více)
Trailer 1

Velmi propracovaný dokument nás podmanivou kamerou vtáhne do fascinujícího světa hub a podhoubí všude kolem nás i v nás. Film o životě a o smrti, o lásce a planetě Zemi, kterou všichni sdílíme. (wader)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Krásně snímaný dokument, který sám navozuje diváckou transcendenci úniku z denodenní reality a popisu účinků a smyslu tohoto úžasného společenství, které tu obývá planetu daleko před prvními složitějšími organismy. Dokáží vám, že existuje svět za hranicí každodennosti. Ukáží vám nejhlubší nitro vaší duše a dokáží měnit náhled na svět. Možná se v nich skrývá dávno daný lék na rakovinu a spousty dalších chorob. Houby jsou fascinující a rozhodně lidstvu ještě přinesou mnohá překvapení. Když o tom tak přemýšlým. Nezdá se vám povědomá podobnost podhoubí-nervová zakončení-mozek-oční duhovka-clustery hvězdných soustav tvořících vizuálně shodný fraktál. Nežijeme náhodou uvnitř houby, která dávno před dávnými věky vytvořila svůj vlastní fantastický vesmír plný kooperujících symbiotiků? A pokud ne, dost možná už ho na mnohých planetách ovládá. :)  85% ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje, že houby jsou ještě víc fascinující, než jsem si myslela. Často o nich diskutuji se sestřenicí, která se s nimi setkává v práci. Nedovedu si ale představit, kolik dokumentů o houbách by musel člověk vidět, aby pochopil a znal alespoň zbla tématu. Toto není dokument jen o houbách, které se jí. Ale i o houbách plísních a jejich nutnosti k životu, o houbách zábavných a jejich nutnosti k životu a o houbách léčivých a jejich nutnosti k životu. Nejvíc se mi líbil úsek o plísních. Dokument má moc pěkné animace a zrychlené záběry. Dozvíte se spoustu zajímavostí. Brzy si asi pustím nějaký další podobný dokument, ať doplním své mezery. Vřele doporučuji lidem, kteří se o tyto a podobné věci trošku zajímají. ()

Reklama

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

První polovina fantastická (jako houby), s přibývajícím časem to ale začalo být čím dál víc takové americké, bombastické, esoterické... Asi to takhle zaujme víc diváků, ale míchání výzkumů přírodních věd se šamanismem a vesmírnou inteligencí je divný koktejl jehož ingredience bych tak lehkovážně nemíchal, protože může vyvolat nepříjemnou kocovinu u těch, kdo ho lehkovážně na lačno zkonzumují. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Snímek Fantastic fungi (nyní na Netflixu) se ze začátku tvářil jako běžný přírodopisný dokument, ale v polovičce se to „zvrhlo“ na zdravotně osvětový pamflet o zázračných účincích hub. Tenhle zlom byl pro mě poněkud překvapující, ale rozhodně mi nevadil. Určitě o houbách a houbičkách uslyšíme časem dost a dost a snad přírodní trend v medicíně, který nedávno znovu začal, bude pokračovat a nebude všechno jen o chemii. Jinak dokument byl dobře zpracovaný a časosběrné videa i použité animace mu slušely. Tématicky mi připomenul pořad LSD made in ČSSR, který se týkal ukončenému výzkumu této drogy v psychiatrické praxi. Odnesl jsem si z něj dobrý pocit a tak si moji vyšší známku zaslouží a doporučuji. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Sa nezbláznite... Neviem prečo nestačí prostý údiv z toho celého úžasného, čo nás obklopuje. To oslavné tance musia hneď byť "šamanské" (jeden trip a každý je hneď šaman), za všetkým vyšší zámer a na konci všetkého "boh" (v tom najprízemnejšom vnímaní) či iná "hyper-inteligencia" (v treťotriednom balení)? ...čo do komentára strašne spiatočnícke, chvíľami až smiešne... či vlastne na nervy, pretože dotkli sa tu nie mála vecí, ktoré za prehodnotenie, nové pohľady a intenzívnu diskusiu (a ďalšie prehodnocovanie) stoja. Detinské interpretácie popisovaných javov a selektívne hodnotenia ich prejavov to však zrážajú riadne nízko... Opatrne s tými hubičkami, priatelia, o-pa-tr-ne! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama